Weather Icon
Συρία , Τουρκία 3 Μαρτίου 2020

Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός κόμματος Γκρίζων Λύκων: Αν αποσυρθούμε από το Ιντλίμπ, θα χάσουμε το Χατάι

Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός κόμματος Γκρίζων Λύκων: Αν αποσυρθούμε από το Ιντλίμπ, θα χάσουμε το Χατάι

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), που είναι ο νόμιμος οργανισμός που στεγάζει τις παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες των Γκρίζων Λύκων σ’ ολόκληρη την Τουρκία και τα κατεχόμενα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία Ιντλίμπ, είπε:

“Κάποιοι δεν βλέπει αυτήν την πραγματικότητα, μαζί με εκείνους που υποκινούνται από σκοτεινούς κύκλους του εσωτερικού και του εξωτερικού. Αν αποσυρθούμε από το Ιντλίμπ, στο τέλος θα αναγκαστούμε να δώσουμε και το Χατάι. Και αν γίνει αυτό, το χάος που επικρατεί στη Συρία, θα επεκταθεί στην Ανατολία”.

Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του αγγλικού Sputnik, στο οποίο το Χατάι αναφερόταν ως “Κλεμένη πόλη”, λέγοντας:

“Αποκαλύφθηκαν οι μυστικές επιθυμίες τους. Αυτή η ντροπιαστική πράξη, είναι παιχνίδι της Μόσχας. Το Χατάι είναι αδιαπραγμάτευτο. όποιος το βάλι στο μάτι, θα του το βγάλουμε. Όποιο χέρι απλωθεί να το πάρει, θα του το κόψουμε. Όποιοι έχουν βλέψεις στο Χατάι, θα βρουν μπροστά τους σύσσωμο το τουρκικό έθνος”.

Ο Μπαχτσελί έκανε αυτές τις δηλώσεις σε ομιλία που έκανε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, όπου επίσης είπε ότι είναι έτοιμος και ο ίδιος να θυσιαστεί για να υπερασπιστεί το Χατάι.

Σημειώνεται ότι το Χατάι το ενσωμάτωσε ο Μουσταφά Κεμάλ το 1938 μετά από ένα δημοψήφισμα που αμφισβητείται από τη Συρία, επειδή είχε προηγηθεί δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού του νομού. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube