Weather Icon
Κύπρος 11 Μαρτίου 2020

Νέες τουρκικές προκλήσεις στη Δένεια – Μπήκαν με τρακτέρ στα χωράφια των Ελλήνων της Κύπρου

Νέες τουρκικές προκλήσεις στη Δένεια – Μπήκαν με τρακτέρ στα χωράφια των Ελλήνων της Κύπρου

Οι προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην κοινότητα της Δένειας συνεχίζονται χωρίς τέλος και παρά τις κατά καιρούς παραστάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι νέες προκλήσεις έγιναν και πάλι κάτω από τη μύτη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου, οι άντρες της οποίας για ακόμα μια φορά κάνουν τα στραβά μάτια στις τουρκικές προκλήσεις. Για ακόμα μια φορά Τούρκοι έποικοι μπήκαν με τα τρακτέρ τους σε χωράφια Ελληνοκυπρίων επιχειρώντας να τα καλλιεργήσουν με πάσα άνεση και φυσικότητα και ωσάν να μη συμβαίνει οτιδήποτε. Η τουρκική προκλητικότητα αποτυπώθηκε και σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε διαδικτυακά σε διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα τρακτέρ των εποίκων να εισβάλλουν εντός της ελληνοκυπριακής γης και να την οργώνουν, με τον κατοχικό στρατό να τους κάνει πλάτες. Η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου ενημερώθηκε και για το χθεσινό προκλητικό περιστατικό από τις Αρχές της Δημοκρατίας και μέλη της οποίας έσπευσαν στην περιοχή, ωστόσο, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Δένειας Χριστάκη Παναγιώτου ο οποίος έκανε την καταγγελία, έφτασαν στην περιοχή με αρκετή καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nέες προκλήσεις Τούρκων γεωργών στη Δένεια
Ηρεμία στη Δένεια μετά και τις παρεμβάσεις των Η.Ε.
Καταγγελίες για προκλητικές ενέργειες κατοχικού στρατού στη Δένεια
Δένεια: Ξανά στη νεκρή ζώνη και θερίζουν τα χωράφια των Ε/κ
Σύμφωνα με δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί ο κοινοτάρχης της Δένειας, η νέα προκλητική και συνάμα παράνομη ενέργεια των Τούρκων εποίκων έλαβε χώρα στις 11 χθες το πρωί. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Χριστάκης Παναγιώτου, οι Τούρκοι εισέβαλαν σε χωράφια Ελληνοκυπρίων γεωργών στη νεκρά ζώνη και άρχισαν να τα καλλιεργούν παράνομα.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο τα οποία κατέγραψαν κάτοικοι στα κινητά τους τηλέφωνα όταν έσπευσαν στο σημείο παρακολουθώντας την τουρκική προκλητικότητα με τους εποίκους να μπαίνουν στα χωράφια πολλών εξ αυτών ανενόχλητοι με τα τρακτέρ τους και να καλλιεργούν παράνομα τα χωράφια τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κοινοτάρχης της Δένειας, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μάρτυρες τέτοιας προκλητικότητας, καθώς οι Τούρκοι συχνά μπαίνουν παράνομα στα χωράφια των Ελληνοκυπρίων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Για το εν λόγω περιστατικό ειδοποιήθηκε η Εθνική Φρουρά, το υπουργείο Εξωτερικών και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια πρόκληση είχε καταγραφεί και πριν από μερικούς μήνες όταν και πάλι Τούρκοι έποικοι με τρακτέρ μπήκαν στα χωράφια Ελληνοκυπρίων με πρόθεση να τα καλλιεργήσουν. Και τότε είχαν γίνει ανάλογες παραστάσεις από πλευράς των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα Ηνωμένα Έθνη για να γίνουν οι ανάλογες συστάσεις προς τις κατοχικές αρχές. Πριν επίσης από μερικούς μήνες είχε καταγραφεί και νέο περιστατικό όταν Τούρκοι έποικοι είχαν επιχειρήσει να μαζέψουν ελιές από χωράφια Ελληνοκυπρίων. Πέρσι επίσης το καλοκαίρι έγινε προσπάθεια από Τούρκους εποίκους για να θερίσουν χωράφια που έσπειραν οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube