Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 2 Μαρτίου 2020

Νέα ψυχρολουσία για τον Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία και η Ρωσία θέτει σκληρούς όρους

Νέα ψυχρολουσία για τον Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν θα παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία και η Ρωσία θέτει σκληρούς όρους

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Esper, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Ιντλίμπ, είπε ότι οι ΗΠΑ σκέφτονται να βοηθήσουν την Τουρκία στον ανθρωπιστικό τομέα, όμως δεν θα θα μπρορέσουν να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη.

Όπως είναι γνωστό, η πίεση στο Ιντλίμπ, μετά το θάνατο 36 Τούρκων στρατιωτών, έχει φθάσει στα ύψη.

Μετά το θάνατο των στρατιωτών ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν την επιχείρηση “Εαρινή Ασπίδα” στο Ιντλίμπ.

Το θέμα που προέκυψε είναι αν θα έλθουν αντιμέτωπες στην περιοχή οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και της Ρωσίας. Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στην επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα, τις 5 Μαρτίου.

Πάντως ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν, δήλωσε για το θέμα:

«Δεν θα δώσουμε μάχη εναντίον κανενός. Θα δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε κανείς να μην θέλει να πολεμήσει εναντίον μας».

Μετά από αυτό, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ömer Çelik, δήλωσε:

“Δεν έχουμε την πρόθεση να έλθουμε αντιμέτωποι με τη Ρωσία, στόχος μας είναι το καθεστώς (Άσαντ)”.

Εν τω μεταξύ, ενώ συνεχίζονται οι ανταλλαγές δηλώσεων, χθες πέρασε στα χέρια του στρατού της Συρίας η στρατηγικής σημασίας πόλη Σαρακίμπ, που είχαν ανακαταλάβει πριν λίγες ημέρες οι τρομοκράτες τζιχαντιστές, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού.

Πριν την επίσκεψη στη Μόσχα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσία ανακοίνωσε ότι έστειλε τμήματα στρατιωτικής αστυνομίας για να επιτηρούν την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων Μ-4 και Μ-5.

Πάντως να σημειωθεί ότι χθες δεν είδαμε κάποια σοβαρή μάχη γύρω από την Σερακίμπ. Πράγμα που πιθανόν να σημαίνει ότι η Ρωσία είπε στον Ερντογάν:

Αν θέλεις να έλθεις την Πέμπτη στη Μόσχα, τσακιστείτε και φύγετε από την Σερακίμπ εσείς και οι τρομοκράτες σύμμαχοί σας…

Όπερ και γέγονεν.

Πηγή: ahvalnews

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube