REAL TIME |

Weather Icon

Να καταγγείλει άμεσα τον Τούρκο υπουργό-σούπερ λαθροδιακινητή, στο Διεθνές Δικαστήριο, η Ελληνική Κυβέρνηση, ως ηθικό αυτουργό σε εγκληματικές πράξεις!

Να καταγγείλει άμεσα τον Τούρκο υπουργό-σούπερ λαθροδιακινητή, στο Διεθνές Δικαστήριο, η Ελληνική Κυβέρνηση, ως ηθικό αυτουργό σε εγκληματικές πράξεις!

Ονομάζεται Σουλεϊμάν Σοϊλού! Είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν και κατέχει το πολύ βαρύ χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, όπου υπάγονται και τα θέματα Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Σοϊλού επισκέφτηκε τις τελευταίες μέρες την συνοριακή γραμμή στον Έβρο και έκανε στη συνέχεια δηλώσεις, πρώτα στην Αδριανούπολη και μετά στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη, που συνιστούν από μόνες τους πλήρη ομολογία του γεγονότος ότι η Τουρκική κυβέρνηση λειτουργεί ως ο ηθικός αυτουργός του εγκληματικού κυκλώματος λαθροδιακίνησης μεταναστών από τα εδάφη της προς τα Ελληνικά σύνορα, είτε στον Έβρο, είτε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει τα σχετικά βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Σοϊλού και να τα προσκομίσει αφενός στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αφετέρου στο Δικαστήριο της Χάγης, γιατί αποτελούν αδιάσειστα πειστήρια για την εγκληματική ενοχή του καθεστώτος Ερντογάν, που κατευθύνει όλο το εγκληματικό κύκλωμα λαθροδιακίνησης, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και καταπατώντας με τον πλέον βάναυσο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων.

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, αφού επιθεώρησε την συνοριακή γραμμή με ελικόπτερο στον Έβρο, έκανε μια ξεδιάντροπη δήλωση στα Τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ, υποδεικνύοντας μάλιστα στους παράνομους μετανάστες να μην κατευθύνονται όλοι στο πέρασμα του Παζάρκουλε, αλλά να προτιμήσουν άλλα περάσματα προς την Ελλάδα, τα οποία -όπως είπε- «είναι πολλά κατά μήκος των 200 χλμ της συνοριακής γραμμής και από τα οποία είδε ο ίδιος πολλούς μετανάστες να περνάνε άνετα!».

Μια μέρα μετά, ο ίδιος υπουργός, από το γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη, έκανε νέο… διάγγελμα προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καλώντας τους να περάσουν όλοι τα σύνορα με την Ελλάδα, αφού -όπως είπε- τις επόμενες μέρες «λόγω της ξηρασίας στα Βαλκάνια θα κατέβουν τα νερά του ποταμού Έβρου κάτω από τα 40 με 50 εκατ., με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να περάσει το ποτάμι ακόμη και με τα πόδια!».

Υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, που βγαίνει μόνος του και αυτο-αποκαλύπτεται ότι είναι η Τουρκική κυβέρνηση ο σούπερ λαθροδιακινητής;…

Ποια άλλη απόδειξη και ποίο άλλο τεκμήριο χρειάζεται η Ελληνική Κυβέρνηση για να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια και να ζητήσει την καταδίκη της Τουρκίας?…

Πηγή: europost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube