Weather Icon

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Το κλείσιμο των συνόρων είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Το κλείσιμο των συνόρων είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, με την εργαλειοποίηση από την Τουρκία κατατρεγμένων ανθρώπων σαν γεωπολιτικά πιόνια».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ‘Iλβα Γιόχανσον.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι τελευταίες εξελίξεις ξεφεύγουν από το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα και συνιστούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας, ενώ έκανε και αίτημα για αναλογικό καταμερισμό των προσφυγικών ροών από τις χώρες πρώτης υποδοχής στα λοιπά κράτη-μέλη.

Όπως σημειώνεται, η συνάντηση Μητσοτάκη – Γιόχανσον έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εθελοντική μεταφορά άλλων 5.000 αιτούντων άσυλο στις χώρες προέλευσης τους, με χρηματοδότηση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, υποστήριξε επίσης, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, με την εργαλειοποίηση από την Τουρκία κατατρεγμένων ανθρώπων σαν γεωπολιτικά πιόνια, ενώ ζήτησε από την Ευρωπαία επίτροπο στον νέο Κανονισμό της Ε.Ε. για την Μετανάστευση και το Άσυλο να προβλέπεται αναλογικός καταμερισμός των προσφυγικών ροών από τις χώρες πρώτης υποδοχής στα λοιπά κράτη-μέλη.Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή και η εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά Ειρήνη Αγαπηδάκη.

sputniknews.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube