REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 31 Μαρτίου 2020

”Μην έρθετε στην Λιβύη…θέλουμε να επιστρέψουμε…η Τουρκία μας πρόδωσε”: Σύροι μισθοφόροι μετανιώνουν για την εμπλοκή τους στο πόλεμο της Λιβύης

”Μην έρθετε στην Λιβύη…θέλουμε να επιστρέψουμε…η Τουρκία μας πρόδωσε”: Σύροι μισθοφόροι μετανιώνουν για την εμπλοκή τους στο πόλεμο της Λιβύης

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία των Σύρων μισθοφόρων προς την Λιβύη, μέσω Τουρκίας. Πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν πως υπάρχει δυσαρέσκεια μεταξύ των τουρκικών και ισλαμικών στρατευμάτων στην Λιβύη, καθώς η Τουρκία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, σε μία περίοδο όπου οι Σύροι μισθοφόροι υποφέρουν από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Πηγές του SOHR απέκτησαν ηχητικό ντοκουμέντο, σύμφωνα με το οποίο ένας Σύρος μαχητής που βρίσκεται στο Λιβυκό μέτωπο κάλεσε όλους εκείνους τους μισθοφόρους οι οποίοι επρόκειτο να έρθουν στην Λιβύη να πετάξουν τα όπλα τους και να παραμείνουν εκεί που είναι. Ανέφερε πως ”Η Τουρκία πλήρωσε μόνο τους μισθούς μας για έναν μήνα (2.000 ευρώ), δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα άλλο για εμάς, ούτε τσιγάρα δεν έχουμε. Είμαστε κλεισμένοι σε σπίτια και δεν μπορούμε να φύγουμε από αυτά καθώς οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν προωθηθεί και αναπτύσσονται σε όλη την περιοχή”.

”Όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουμε στην Συρία, υπάρχουν στρατιωτικά σώματα που έχουν ήδη προετοιμαστεί να αφήσουν την Λιβύη για την Συρία, μέσω του στρατιωτικού σώματος Al-Sham”.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου κατέγραψαν μία βαθμιαία αύξηση στον αριθμό των νεκρών Σύρων μισθοφόρων που έστειλε η Τουρκία, καθώς ενεπλάκησαν σε μάχες με τον Στρατό του Χάφταρ σε περιοχές της Λιβύης. Οκτώ μαχητές εδολοφονήθησαν τις τελευταίες μέρες στην Λιβύη, τα σώματά τους μεταφέρθηκαν στην Συρία και θάφτηκαν σε μία περιοχή όπου ελέγχεται από φιλοτουρκικά στρατεύματα κοντά στα μέρη διεξαγωγής της επιχείρησης ”Ασπίδα του Ευφράτη” στην επαρχία του Χαλεπίου.

Από την άλλη πλευρά ο στρατός του Χάφταρ συνέλαβε άλλον έναν Σύρο μισθοφόρο. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Σύρων μισθοφόρων που συμμετείχαν στις μάχες της Λιβύης και σκοτώθηκαν εκεί έχει ανέλθει στους 151. Τα θύματα είναι από τις φατρίες ”al-Mutasim Division, Sultan Murad, Suqur al-Shamal Brigade, Al-Hamzat και Suleiman Shah”.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR οι θάνατοι οφείλονται σε συγκρούσεις στο μέτωπο Salah al Din στα νότια της Τρίπολης, καθώς και στην περιοχή Al-Hadabah Project και Misrata, αλλά και σε άλλες περιοχές της Λιβύης.

Πριν λίγες μέρες η Τουρκία μείωσε τους μισθούς των μισθοφόρων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να εμπλακούν στον πόλεμο της Λιβύης, καθώς ο αριθμός των μαχητών πλέον δεν ξεπερνά τους 6.000, τους οποίους ζήτησε η Τουρκία.

Κατά την διάρκεια των προηγουμένων μηνών, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεοσυλλέκτων που αφίχθησαν στην Τρίπολη μέχρι σήμερα, έφθασε τους 4.750, ενώ σχεδόν 1.900 εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα στην Τουρκία. 

 

πηγή: www.syriahr.com

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube