Weather Icon
Υγεία 13 Μαρτίου 2020

Μια ανοιχτή επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ, για καταβολή συντάξεων μόνον από τα ΑΤΜ, για την προστασία συνταξιούχων και εργαζομένων στις τράπεζες

Μια ανοιχτή επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ, για καταβολή συντάξεων μόνον από τα ΑΤΜ, για την προστασία συνταξιούχων και εργαζομένων στις τράπεζες

Η κ. Λιόλιου, που διετέλεσε στέλεχος σε τράπεζα, έστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών μια ανοικτή επιστολή-πρόταση, με την οποία προτείνει να καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου μόνο μέσω των ΑΤΜ, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός εκατομμυρίων ανθρώπων στις τράπεζες, με προφανή αρνητικά αποτελέσματα στην εξάπλωση του ιού.

Ανεξάρτητα από το αν γίνει δεκτή η πρόταση, η πρωτοβουλία είναι μια ενέργεια που μας δέιχνει πώς πρέπει να είναι ο ενεργός πολίτης και όχι ο πολίτης ενεργούμενο..

Ακολουθεί η Επιστολή:

Τόπος: Αθήνα

Ημερομηνία: 13 Μαρτίου 2020

Από: Ζωή Α. Λιόλιου

Προς: Υπουργείο Οικονομικών

Κοινοποίηση:

Υπουργείο Εργασίας, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΟΕ, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Ανοιχτή Επιστολή

Θέμα: Ερώτηση-Πρόταση για πληρωμή συντάξεων μέσω ΑΤΜ

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες

Με σεβασμό προς το πολύτιμο έργο σας, με ανεπτυγμένο το αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης και μέσα στο πλαίσιο του περιορισμού των επαφών πρόσωπο με πρόσωπο που χρειάζεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, παίρνω την πρωτοβουλία να σας αποστείλω το ακόλουθο ερώτημα-πρόταση.

Τις τελευταίες ημέρες του μήνα η προσέλευση των πελατών-συνταξιούχων-ηλικιωμένων στα καταστήματα των τραπεζών είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω πληρωμής των συντάξεων.

Θα μπορούσαν οι συντάξεις, για τις επόμενες ημέρες, να πληρωθούν αποκλειστικά και μόνο από τα αυτόματα μηχανήματα (ΑΤΜ) και όχι από τα ταμεία; 

Εάν η απάντηση είναι θετική, θα έχουμε πολλαπλά οφέλη:

  • Προστατεύεται η ευπαθής ομάδα των ηλικιωμένων.
  • Προστατεύονται οι εργαζόμενοι από τους άρρωστους ηλικιωμένους.
  • Προστατεύονται οι υγιείς πολίτες.
  • Προστατεύεται η Ελλάδα.

Σας απευθύνω το παραπάνω ερώτημα, με σκοπό τη διερεύνηση του τρόπου υλοποίησης σε όλες τις τράπεζες της χώρας μας, πριν χρειαστεί να κλείσουν εντελώς τα καταστήματα.

Εύχομαι υγεία και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες ημέρες.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Με τιμή,

Ζωή Α. Λιόλιου

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube