Weather Icon
Υγεία 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Στα 56 τα νέα κρούσματα, στα 1212 τα συνολικά – Πέντε νεκροί σε 24 ώρες, 43 στο σύνολο

Κορωνοϊός: Στα 56 τα νέα κρούσματα, στα 1212 τα συνολικά – Πέντε νεκροί σε 24 ώρες, 43 στο σύνολο

Συνολικά 56 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.212. Επίσης ανακοίνωσε πως πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε 24ωρες από επιπλοκές της νόσου, με τα συνολικά θύματα να ανέρχονται 43.

Επίσης συνολικά 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ πέντε άτομα αποσωληνώθηκαν. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας προχώρησε σε σύσταση για εμβολιασμό παιδιών για μεταδιδόμενες νόσους, ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα αποδίδουν», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας που επανέλαβε πως η χώρα μας βρίσκεται στο καλό σενάριο. Επίσης, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και εξέτασε το πλήρωμά του». Ο έλεγχος αυτός έγινε λόγω του ότι εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού που ταξίδεψε με το εν λόγω πλοίο.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube