Weather Icon

Κορονοϊός: Ρωσία και ΗΠΑ αναβάλουν τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της «New START» εν μέσω πανδημίας

Κορονοϊός: Ρωσία και ΗΠΑ αναβάλουν τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της «New START» εν μέσω πανδημίας

Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν να αναβάλουν τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της Συνθήκης «New START» εν πανδημίας κορονοϊού.

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον αποφάσισαν να αναβάλουν τις αμοιβαίες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη Νέα Στρατηγική Μείωση των Όπλων («New START») εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ελέγχου Όπλων, Ντάριλ Κίμπαλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να σταματήσουν τις επιθεωρήσεις τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαΐου.

Ο Κίμπαλ τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες εξοικονομούν τις ετήσιες ποσοστώσεις ελέγχου, οι οποίες έχουν οριστεί σε 18 για κάθε χώρα.

Η είδηση έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες κι ενώ ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως πλησιάζει τους 31.000.

Πολλές χώρες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, έχουν απαγορεύσει τις μαζικές συγκεντρώσεις κι έχουν κλείσει τα σύνορα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Νέα Συνθήκη START είναι η μόνη εναπομένουσα νομικά δεσμευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων και έχει τεθεί σε ισχύ από το 2011. Η συμφωνία λήγει τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά τα δύο μέρη της συμφωνίας μπορούν να την ανανεώσουν για άλλα 5 χρόνια.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube