Weather Icon
Τουρκία , Υγεία 11 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Κρατικό πρόγραμμα απόκρυψης κρουσμάτων και νεκρών στην Τουρκία!

Κορωνοϊός: Κρατικό πρόγραμμα απόκρυψης κρουσμάτων και νεκρών στην Τουρκία!

«Μαϊμού» το δήθεν τουρκικό τεστ ανίχνευσης του ιού, το οποίο υποτίθεται πως δίνει αποτελέσματα σε λίγη ώρα και χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο στον κόσμο

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η παγκόσμια κοινότητα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, με ολοένα και περισσότερους ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους σε χώρες εκτός Κίνας. Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να αναβαθμίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε πανδημία, μετά τα κρούσματα των τελευταίων 48 ωρών και τις πιέσεις από επιστήμονες και ερευνητικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Όμως, το μυστήριο της γειτονικής Τουρκίας με τα «μηδέν κρούσματα» κορωνοϊού, παραμένει για τρίτο μήνα, δημιουργώντας απορίες (ανεπισήμως και οργή) στα στελέχη και τους επιστήμονες του ΠΟΥ και προβληματισμό σε πολλές χώρες, που είναι υποχρεωμένες να υποδέχονται αφίξεις τουρκικών αεροπορικών εταιρειών χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα της χώρας.

Σύμφωνα με στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, εκτός από την Κίνα από όπου ξεκίνησε η επιδημία τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι οι χώρες δεν συνεργάζονται καθόλου με τις αρχές του ΠΟΥ, είτε λόγω αδυναμίας (π.χ. Σομαλία, Υεμένη), είτε λόγω συνθηκών (π.χ. Συρία, Λιβύη) είτε αποκρύπτουν συστηματικά και με συγκεκριμένους τρόπους τόσο τα κρούσματα όσο και τα θύματα.

Στην λίστα αυτή συμπεριλαμβάνεται και το περίφημο…θαύμα της Τουρκίας, το οποίο ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδίδει στα εξαιρετικά προληπτικά μέτρα, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών υγείας της χώρας και την αποτελεσματικότητα των «ελέγχων» στην χώρα του, φέρεται να αποτελεί …προϊόν (πολιτικής) επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, αναλυτές και ειδικούς η πραγματικότητα είναι πολύ… διαφορετική για πολύ – πολύ συγκεκριμένους λόγους:

1ον – Το τουρκικής ανακάλυψης τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού
Η Τουρκία ισχυρίζεται πως έχει αναπτύξει το δικό της τεστ εξετάσεων για την ανίχνευση του κορωνοϊού, για το οποίο δεν υπήρξε ποτέ καμία επιστημονική δημοσίευση και ουδέποτε έγινε υποβολή πατέντας σε διεθνή οργανισμό. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο τεστ η κυβέρνηση Ερντογάν αρνείται να δώσει πληροφορίες ακόμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

Αρχικά στελέχη και Υπουργοί της Τουρκίας δήλωναν ότι δίνει αποτελέσματα σε 90 λεπτά ενώ τις τελευταίες ημέρες ισχυρίζονται ότι δίνει αποτελέσματα σε μόλις 15 λεπτά (!) και πως έχει την υψηλότερη ακρίβεια από όσα κυκλοφορούν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες από πολυεθνικές φαρμακευτικές. Δηλαδή, πρόκειται για το καλύτερο τεστ εξετάσεων του κόσμου!

Είναι όμως περίεργο γιατί μια τόση μεγάλη «επιστημονική ανακάλυψη» δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε καμία επίσημη αναφορά της Τουρκίας, δεν ελέγχθηκε ποτέ από ανεξάρτητο διεθνή φορέα και το σημαντικότερο η πιθανότητα αξιολόγησής του (εντός ή εκτός Τουρκίας) έχει ήδη επισήμως αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη και προσωπικό του τομέα υγείας της Τουρκίας το συγκεκριμένο τεστ δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ θετικό αποτέλεσμα- όλα βγαίνουν αρνητικά- και τα στοιχεία παραμένουν στα αρχεία της Κεντρικής Αρχής.

2ον – Τα «μηδέν κρούσματα» κορωνοϊού που παραμένουν κρατικό μυστικό
Η Τουρκία διατυμπανίζει ότι δεν έχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού μέχρι σήμερα αλλά τα αποτελέσματα όλων των ελέγχων παραμένουν στα αρχεία της Κεντρικής Αρχής στο Εθνικό Εργαστήριο Ιολογίας της Άγκυρας, που ελέγχεται από την κυβέρνηση και κάθε νοσοκομείο (δημόσιο ή ιδιωτικό) στέλνει υποχρεωτικά τα δείγματά του για να περάσουν από το…τουρκικό τεστ ανίχνευσης, χωρίς κανένας γιατρός να έχει το δικαίωμα να προβεί σε άλλο έλεγχο πριν την αποστολή τους.

Αν όντως η Τουρκία τηρεί τόσο αυστηρά μέτρα και δεν έχει κανένα κρούσμα, πως εξηγούνται λοιπόν μια σειρά από περιστατικά, που δείχνουν ότι ο κορωνοϊός υπάρχει στην Τουρκία;

Στις 4 Μαρτίου ένας Γάλλος ταξιδιώτης που ταξίδευε από το Λονδίνο για την Σιγκαπούρη με τις Τουρκικές Αερογραμμές βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και το Υπουργείο Μεταφορών της Σιγκαπούρης διέταξε – παρά την απολύμανση – την επιστροφή του αεροσκάφους την επόμενη ημέρα χωρίς επιβάτες, μόνο με το πλήρωμα πίσω στην Τουρκία. Διαβάστε τη συνέχεια στο emea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube