Weather Icon

Κι άλλη σφαλιάρα – Σύρος απεσταλμένος στη Ρωσία: O Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να πιέσει την Ευρώπη

Κι άλλη σφαλιάρα – Σύρος απεσταλμένος στη Ρωσία: O Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να πιέσει την Ευρώπη
Η Άγκυρα δήλωσε στα τέλη Φλεβάρη πως σταματά να εμποδίζει τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, παραβιάζοντας έτσι τη συμφωνία την οποία η Τουρκία υπέγραψε με την ΕΕ το 2016.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί τη νέα προσφυγική κρίση για να «εκβιάσει κατάφωρα» τα ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσε ο απεσταλμένος της Συρίας στη Ρωσία Ριάντ Χαντάν.

«Οι χώρες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το προσφυγικό ζήτημα για να πιέσουν άλλα κράτη, όπως κάνει η Τουρκία σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Τούρκοι θα πιέζουν πάντα τη Συρία και την Ευρώπη χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες», ανέφερε ο Χαντάν.

Ο Σύρος απεσταλμένος πρόσθεσε ότι η χώρα του εργάζεται ενεργά για να φέρει τους πολίτες της στην πατρίδα τους, σημειώνοντας ότι «η Συρία επιστρέφει στην ειρηνική ζωή».

Ο Χαντάν δήλωσε ότι για να δοθεί κίνητρο στους ανθρώπους να επιστρέψουν, η Δαμασκός προσπαθήσει να λύσει ταυτόχρονα πολλά θέματα: την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις παράνομες ξένες παρεμβάσεις, τη διατήρηση του πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό της χώρας και την αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Το τελευταίο, όμως, απαιτεί και βοήθεια από ξένες χώρες, τόνισε ο απεσταλμένος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Συρία αντιμετωπίζει σήμερα σημαντικό οικονομικό «στρες» εξαιτίας των ξένων κυρώσεων που στοχεύουν την οικονομία της και κάλεσε τις χώρες να σταματήσουν τον «οικονομικό αποκλεισμό» της.

Μετά την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στην Ιντλίμπ, η οποία ξεκίνησε από επιθέσεις τρομοκρατών σε θέσεις του Συριακού Στρατού, η Τουρκία έκανε λόγο για μια σημαντική εισροή προσφύγων από τη συγκεκριμένη επαρχία της Συρίας.

Το κυβερνών Κόμμα του ΑΚΡ του Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει και να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και θα σταματήσει να τους εμποδίζει να προσπαθούν να εισέλθουν στην ΕΕ.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube