Weather Icon

Καίριο πλήγμα και στις μικρές ελληνικές αεροπορικές εταιρείες η πανδημία COVID-19

Καίριο πλήγμα και στις μικρές ελληνικές αεροπορικές εταιρείες η πανδημία COVID-19

Έξι μικρές περιφερειακές ελληνικές αεροπορικές εταιρείες αιτούνται άμεση κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να μην καταρρεύσουν, εξαιτίας του πλήγματος που δέχονται λόγω της σχεδόν ολοκληρωτικής πτώσης των δραστηριοτήτων τους εν μέσω πανδημίας.

Με επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία, οι εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings και Orange2Fly κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη, προκειμένου να μη χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι Ελληνικές Αεροπορικές εταιρίες μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωναϊού COVID-19, μετρώντας απώλειες και ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ. […] Η ρευστότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί. Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών».

Μάλιστα, αναφέρεται ενδεικτικό κόστος για κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος ύψους 10.000 – 15.000 ευρώ την ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube