REAL TIME |

Weather Icon
Τύπος , Υγεία 25 Μαρτίου 2020

Καραντινιέροι: Ημερολόγιο καταστρώματος: Ημέρα #3

Καραντινιέροι: Ημερολόγιο καταστρώματος: Ημέρα #3

Ημέρα Εθνικής Εορτής η Τετάρτη 25 Μαρτίου, γι’αυτό και το πρώτο πράγμα που βλέπει ο διαδικτυακός αναγνώστης με το που μπαίνει στο διαδίκτυο είναι το αφιερωματικό doodle της Google!

Σχετικό με την εθνική επέτειο, τη διπλή γιορτή καθώς ως γνωστόν εορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι και η πρώτη ειδησεογραφική ανακάλυψη. Το ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά αναφέρεται στην… παρέλαση στον αέρα που είχαμε αναφέρει από την Τρίτη (24/3). Σκεπάζουν Έβρο και Αιγαίο τα ελληνικά «γεράκια» – Τα «γαλάζια» φτερά «παρελαύνουν» και απαντούν στις προκλήσεις των Τούρκων, είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ.

Το αίμα και οι αγώνες των ηρώων της Επανάστασης του 1821, αποτελεί ιερή παρακαταθήκη για να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και προπάντων Ελληνική. Η Ελλάδα είναι μια υπόδουλη χώρα, μια αποικία χρέους, με κύρια ευθύνη των πολιτικών, των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος εν γένει. Tα λόγια που προηγήθηκαν είναι παρμένα από άρθρο που αξίζει να διαβάσετε.

Η σημερινή εικόνα στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών σε τίποτα δεν θύμιζε παλαιότερες ημέρες, όταν σύσσωμα η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία του τόπου με πλήθος πιστών, τιμούσαν την ξεχωριστή αυτή ημέρα για το έθνος και την Ορθοδοξία.

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Ο εχθρός τώρα είναι η πανδημία και απέναντί της θα παρελάσουν η ισχύς και η ενότητά μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι «μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες».

Τη στενότερη αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ αναδεικνύει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μήνυμα που έστειλε για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς την επικαιροποίηση της διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement), ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για τη μακροχρόνια συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Βέβαια ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει τα στραβά μάτια όσον αφορά την Τουρκία, ένα θέμα που δεν θα θιχτεί στο παρόν κείμενο.

Αφιερωματικό είναι και το σημερινό σκίτσο του Αρκά, ο οποίος έδωσε την καλημέρα και τις ευχές του.

Εννοείται πως γίνεται αναφορά για το γεγονός, ότι για πρώτη φορά δεν γίνονται παρελάσεις και στους αυστηρούς ελέγχους που υπάρχουν στους δρόμους. Στον προαύλιο χώρο, του 2ου δημοτικού σχολείου στα Γιαννιτσά, σήμερα το πρωί δεν ακούστηκαν οι φωνές των παιδιών για την έπαρση της ελληνικής σημαίας. Δεν τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο. Εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι ήρωες της επανάστασης του 1821 δεν “ζωντάνεψαν” με τα σκετς και τις απαγγελίες ποιημάτων των μαθητών. Μόνον ο διευθυντής του σχολείου ο κ. Νίκος Αγγελίδης, ήταν σήμερα εκεί αυτή την γιορτινή ημέρα… Ολομόναχος, καθώς η είσοδος στο σχολείο απαγορεύεται σε όλους εκτός από τον ίδιο, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Κλίμα συγκίνησης, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας δημιουργήθηκε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, όπου πραγματοποιήθηκε η έπαρσης της σημαίας με απόδοση τιμών από τη Φρουρά και με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου τον οποίο τραγούδησε το τιμητικό άγημα.

Ερωτηματικά προκάλεσε μία μέρα πριν η υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο, από τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, Φελίπε Γκονζάλες Μοράλες. «Ανησυχώ πολύ για τις αναφερθείσες προσπάθειες των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών, γεγονός που συνιστά παραβίαση της απαγόρευσης των συλλογικών απελάσεων και της αρχής της μη επαναπροώθησης» δήλωσε την Δευτέρα ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, αποφεύγοντας επιμελώς ν’ αναφερθεί στην «εργαλειοποίηση» χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από την Άγκυρα, προκειμένου να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ε.Ε.

Στην ίδια χώρα, για την Τουρκία πάντα μιλάμε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, συνελήφθησαν 410 άνθρωποι, επειδή έκαναν «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία του νέου κορονοϊού σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους Τούρκους συμπολίτες τους να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

Όπως ενημέρωσε το γενικό προξενείο Κωνσταντινούπολης, με ειδική πτήση της Aegean θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στην Τουρκία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube