REAL TIME |

Weather Icon
Υγεία 24 Μαρτίου 2020

Καραντινιέροι: Ημερολόγιο Καταστρώματος: Ημέρα #2

Καραντινιέροι: Ημερολόγιο Καταστρώματος: Ημέρα #2

Καταγραφή της επικαιρότητας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η μέρα (24-3-20) ξεκινά ανακαλύπτοντας μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές για τους έγκλειστους Έλληνες προκειμένου να ξοδεύσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους αυτές τις δύσκολες ημέρες του κατ’οίκον αποκλεισμού και της απαγόρευσης κυκλοφορίας (με εξαιρέσεις).

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού δίνει δωρεάν online πρόσβαση στις κινηματογραφικές παραγωγές του, ενώ το Γαλλικό Ινστιτούτο άνοιξε δωρεάν μια πλούσια διαδικτυακή βιβλιοθήκη. Να ‘ναι καλά και ο Καραμπού, ο οποίος αναρτεί ενδιαφέροντα πράγματα που και που. Κάνει και ρίμα η πρόταση, οπότε την κρατώ…

Εκτός από τον φόβο που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού, οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με μία σειρά προβλημάτων που έχουν να διαχειριστούν. Ανάρτηση κάνει λόγο για συνθήκες πολέμου.

Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρ Ουντερζό. Ο 92χρονος Γάλλος υπήρξε μία από τις εμβληματικότερες μορφές των γαλλόφωνων κόμικς που έκαναν θραύση και επηρέασαν τη μεταπολεμική Ευρώπη, όντας η ψυχή και κυρίως το χέρι του περίφημου Αστερίξ. Αυτού του δαιμόνιου Γαλάτη, ο οποίος μαζί με τον συνοδοιπόρο του Οβελίξ, τον Πανοραμίξ, τον Μαζεστίξ, τον Αυτοματίξ και τους υπόλοιπους κατοίκους του μικρού χωριού της Αρμορικής είχαν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης κάθε λεγεώνας που έστελνε ο αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας για να το καταλάβουν.

Η οικογένεια του Ουντερζό διευκρίνισε ότι ο θάνατός του δεν συνδυάζεται με την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία. Απεβίωσε στην οικεία του στην πόλη Νεΐγ, δυτικά του Παρισιού, κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Όπως ο γιος του μετέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο Ουντερζό “ήταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες”.

Την πρώτη μέρα της απαγόρευσης, την οποία κατέγραψαν ειδησεογραφικά οι Καραντινιέροι του Xtypes.gr, κόπηκαν 33 πρόστιμα! Από την Τρίτη οι αστυνομικοί δεν θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες αλλά θα επιβάλλουν μόνο πρόστιμα στους πολίτες και τους οδηγούς που δεν θα μπορούν να δικαιολογούν την παρουσία τους έξω.

Tα δεδομένα από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης μετέφερε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» ανέφερε ότι οι πολίτες έστειλαν περίπου 1.000.000 μηνύματα για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως εστάλησαν 1,3 εκατ. sms σε 24 ώρες. Επίσης, διενεργήθηκαν 161 έλεγχοι μη νοσούντων που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα. Οι 8 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ. Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube