Weather Icon
Υγεία 23 Μαρτίου 2020

“Καραντινιέροι”: Η Ελλάδα σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας – Ημέρα #1

“Καραντινιέροι”: Η Ελλάδα σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας – Ημέρα #1

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ και ήδη υπάρχουν αναφορές για το πως θα εφαρμοστεί. Αστυνομικοί, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και λιμενικοί βρίσκονται επι ποδός ελέγχοντας τους πολίτες εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την μετακίνηση τους.

Οι στυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους θεωρούν τη σημερινή ως ημέρα προσαρμογής των πολιτών στο νέο μέτρο και δεν κόβεται προς το παρόν το πρόστιμο των 150 ευρω ενώ γινονται μόνο συστάσεις. Αυτό διαβάζαμε στις 07:43. Πάντως ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε ότι: «το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν είναι τιμωρητικού αλλά προστατευτικού χαρακτήρα».

Κατά το μεσημεράκι, έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε παραβάτες του μέτρου για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόστιμο 150 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν κάτοικο της Μυτιλήνης και δύο κατοίκων της Χίου.

Μέχρι το απόγευμα οι αστυνομικοί σταμάτησαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και πεζούς. Σχεδόν όλοι είχαν πάνω τους την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση.
Σημειωτέον, ότι παρατηρήθηκε στα μπλόκα σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Για παράδειγμα, το μπλόκο που έχει στηθεί στη λεωφόρο Κηφισού στη γέφυρα Καλυφτάκη, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης στο ρεύμα ανόδου, η οποία λίγο πριν τις 7:30 ξεκινούσε από το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σοβαρούς φόβους ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή αχρείαστων μετακινήσεων μπορεί να παραταθεί και πέραν της 6ης Απριλίου, εκφράζεται ήδη από πολλούς. Ολα θα κριθούν από το πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες 15 ημέρες η καμπύλη των κρουσμάτων και βεβαίως των θανάτων.

Το απόγευμα όμως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε «διορθωτικές» παρεμβάσεις. Τόνισε πως «όσο πιο αυστηρά είναι τα μέτρα, τόσο λιγότερο θα κρατήσουν» και ανακοίνωσε μια σειρά διευκρινίσεων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube