Weather Icon

Καραγάτς*

Καραγάτς*

Είναι η πρώτη φορά απ’ το 1974 που οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις (ΕΕΔ) απέκτησαν τ α κ τ ι κ ό πλεονέκτημα  στην μεθόριο του ΄Εβρου, αρχικώς με την επιτυχημένη απώθηση της επταημέρου επιθέσεως του  λαθρομεταναστευτικού  δώρατος, όπισθεν του οποίοι κρύπτεται η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας καταλήψεως της δυτικής Θράκης. Εν συνεχεία, ενημερώθη επί της συγκρούσεως ο διεθνής παράγων. Η ΕΕ και ΗΠΑ, που δικαίωσαν την Ελληνική ,«εν θερμώ», αντίσταση και για πρώτη φορά μονομερώς.

Ως δήλωσε στην Αθήνα ο Αμερικανός Μάθιου Πάλμερ  αρμόδιος του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τις Ελληνοτουρκικές υποθέσεις, «η κατάσταση είναι εύθραυστη στα σύνορα (του ΄Εβρου) κι η Ελλάς δικαιούται  να τα υπερασπισθεί, βασιζομένη στην υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αμετανόητος, ο μέγας δουλέμπορος της Αγκύρας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ακόμη κι η «σύμμαχος» του Ρωσσία τάσσεται υπέρ της Ελλάδος, συνέχισε τις προβοκάτσιες με εκτοξεύσεις δακρυογόνων των πραιτωριανών εναντίον των ΕΕΔ. Οπότε οι εχθροπραξίες κλιμακούνται στο Καραγάτς.

Εν τούτοις, η ισορροπία δυνάμεως πυρός έχει μεταβληθή δραματικώς υπέρ των ΕΕΔ, που έχουν να αντιμετωπίσουν  «γυμνούς» τους Τούρκους «πραιτωριανούς» από Τάνκς, πυροβολικό και αεροπορία. Οι καλώς γυμνασμένοι  Ελληνες «Κομμάντος»  μπορούν να (ανα)καταλάβουν και αιχμαλωτίσουν τους 1.000 Τούρκους πραιτωριανούς και τους Αφροασιάτες Λ/Μ, που έστειλε ο Ερντογάν  στο Καραγάτς, ολεθρίως «με την πλάτη» στον ΄Εβρο.

Παρέχεται μία ευκαιρία στις ΕΕΔ να επιφέρουν  ένα καίριο πλήγμα στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν αραιώσει αρκετά μετά την αποστολή της τεθωρακισμένης μεραρχίας από το Καραγάτς στο Ιντίλμπ της Συρίας, χωρίς μάλιστα αεροπορική υποστήριξη. Η εξάωρη διαπραγμάτευση στην Μόσχα με τον πρόεδρο Πούτιν απεδείχθη ήδη «εξάωρη εκεχειρία» ενώ τα  Αμερικανικά ΠΑΤΡΙΟΤ θέλουν μήνες ν’ αφιχθούν, ακόμη κι αν εγκριθούν από το Κογκρέσο- πράγμα αμφίβολο.

Ενδέχεται έως τότε ο μέγας δουλέμπορος της Αγκύρας να ανατραπεί οπότε αρχίζουν οι ειρηνιστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία από Ελληνικής θέσεως ισχύος στο Καραγάτς αλλά «Μακάριοι οι κατέχοντες» (Beatae possidentes)!…

 (*) Η «προεξοχή» του Τουρκικού θύλακος Καραγάτς στο Ελλήνικό έδαφος, αφήνοντας πίσω του το φυσικό σύνορο του ποταμού Έβρου, αποτελεί μία ανωμαλία χρονολογουμένη από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης το 1922 (βλ. σχ. «ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ» υπό Κων/νου Κόλμερ ,σελ. 57 επόμ. Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ,  2020 σελίδες 318).

(**) Πραιτωριανοί: στρατιωτικό σώμα των Ρωμαίων δημιουργηθέν  ιδίως κατά τους χρόνους της Αυτοκρατορίας, όταν αποτελούσε την φρουρά του ηγεμόνος.  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube