REAL TIME |

Weather Icon

Καμιά παράταση σχολικού έτους, καμία αναπλήρωση, κανένα μάθημα εξ αποστάσεως, να μειωθεί η ύλη

Καμιά παράταση σχολικού έτους, καμία αναπλήρωση, κανένα μάθημα εξ αποστάσεως, να μειωθεί η ύλη

Προκήρυξη Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για πανδημία

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ… ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ

Κάθε πανδημία φέρει τη σφραγίδα της εποχής της. Η πανδημία του κορωνοϊού που μας έκλεισε στα σπίτια μας και κλείδωσε τα σχολεία, αποκαλύπτει πόσο ευάλωτο, εύθραυστο και γεμάτο ανεπάρκειες είναι το «παντοδύναμο» καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα. Σκορπά τον θάνατο με κυνική ευκολία και ζορίζεται όταν καλείται να περιφρουρήσει τη ζωή

Το σύστημα δε σώζει κανέναν, διαλέγει επιζώντες. Στην Ιταλία οι γιατροί επιλέγουν ποιος θα ζήσει. Στη χώρα μας με 600 κλίνες ΜΕΘ στα 11 εκατομμύρια πληθυσμό σημαίνει πως δε θα επιβιώσουν όλοι όσοι θα νοσήσουν. Κάνουν ατομική ευθύνη τη ζωή μας και νίπτουν τα χέρια τους. Οι πλούσιοι και το πολιτικό προσωπικό δεν θ’ αντιμετωπίσουν πρόβλημα νοσηλείας αν τους βρει ο κορωνοϊός. Αλίμονο στον φτωχό που πρέπει να πληρώσει ακόμη και τα αντισηπτικά που δε βρίσκει και τον κατηγορούν για πανικό.

Το ανεπαρκές σύστημα υγείας καταρρέει. Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει να μένουμε στο σπίτι μας, αυτό κρύβουν. Δεν μας φταίει ο διπλανός μας αλλά αυτοί που βγάζουν τα φιρμάνια εκ του ασφαλούς.

ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ. Όχι μέσα στη σιωπή, με καθαρό μυαλό να μετρήσουμε την κατάσταση, να διεκδικήσουμε, με κάθε τρόπο να ακουστούμε.

Τα έκτακτα μέτρα να μην γίνουν τακτικά. Αυτοί που τάχα προστατεύουν τη ζωή μας με απαγορεύσεις και έκτακτους νόμους, θέλουν για πάντα να έχουν το ίδιο καθεστώς. Να μην τους περάσει.

Ψάχνουνε, λέει, γιατρούς και νοσηλευτές και δε βρίσκουν! Τα κλειστά νοσοκομεία παραμένουνε κλειστά. Μας δουλεύουν! Να κόψουν το κεφάλι τους και να κάνουν προσλήψεις. Να φτιάξουν άμεσα μονάδες ΜΕΘ. Να ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία.

Δωρεάν όλα όσα χρειαζόμαστε για να προστατευτούμε. Αντισηπτικά, μάσκες, φάρμακα.

Ελεύθερη και ανεμπόδιστη, δωρεάν πρόσβαση για πρόληψη και θεραπεία σε όλες της βαθμίδες υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Καμία απώλεια μισθού, καμία απόλυση, καμία συρρίκνωση δικαιωμάτων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ούτε μια μέρα από την κανονική άδεια να μη χαθεί.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ τους πήρε ο πόνος μη χαθεί η σχολική χρονιά. Λένε τα πάντα εκτός από το πιο βασικό, την ύλη. Η ύλη είναι υπέρογκη και δύσκολη και χωρίς κορωνοϊό. Πίεζε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Μιλούν για μαθήματα εξ αποστάσεως. Κανένα να μη γίνει. Εκτός απ’ την ανοησία του εγχειρήματος, δημιουργεί κακό προηγούμενο για εκπαίδευση χωρίς διορισμούς. Επικυρώνει την ταξική επιλογή. Δεν έχουν οι μαθητές σε όλη τη χώρα τις ίδιες δυνατότητες. Η πρόταση γίνεται ακόμη πιο αντιδραστική όταν αναφέρεται στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τις πανελλαδικές.

Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουμε διακοπές. Έγκλειστοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τις οικογένειές μας, παρατημένοι όπως όλος ο κόσμος στο έλεος του κορωνοϊού. Η εργασία μας είναι στο σχολείο με τους μαθητές μας. Δε θα μας βάλουν να δουλέψουμε στο σπίτι, δεν θα δεχτούμε να κοροϊδέψουμε την κοινωνία.

για τη συνέχεια AlfaVita

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube