REAL TIME |

Weather Icon
Υγεία 26 Μαρτίου 2020

“Καμπανάκι” από τον ΟΗΕ: Παγκόσμια έλλειψη τροφίμων μπορεί να προκαλέσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

“Καμπανάκι” από τον ΟΗΕ: Παγκόσμια έλλειψη τροφίμων μπορεί να προκαλέσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα παγκοσμίως, είναι πιθανό να προκαλέσουν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και προστασίας, που έχουν επιβληθεί σε όλα τα κράτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το Επισιτιστικό Σώμα των Ηνωμένων Εθνών.

“Οι φετινές σοδειές είναι πλούσιες και οι προοπτικές για βασικές καλλιέργειες πολλά υποσχόμενες, ωστόσο, η έλλειψη εργατών λόγω των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών, καθώς και οι πολιτικές προστατευτισμού (δασμοί και απαγορεύσεις εξαγωγών) σημαίνουν ότι τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα”, ανέφερε ο Μάξιμο Τορέρο, επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

“Καμπανάκι” από τον ΟΗΕ: Παγκόσμια έλλειψη τροφίμων μπορεί να προκαλέσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό
Δείτε σε χάρτη ποιες χώρες εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα στην μετακίνηση και ποιές όχι- Πού βρίσκεται η Ελλάδα
“Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι να περιορίσουν οι κυβερνήσεις τη ροή τροφίμων. Όλα τα μέτρα κατά του ελεύθερου εμπορίου θα είναι αντιπαραγωγικά. Τώρα δεν είναι η ώρα για περιορισμούς ή επιβολή εμπορικών εμποδίων. Τώρα είναι η στιγμή να προστατεύσουμε τη ροή τροφίμων στον κόσμο”, είπε ο κ. Τορέρο. Κατά τον ίδιο, οι κυβερνήσεις πρέπει να αντισταθούν στην τάση προστασίας της δικής τους παραγωγής και εφοδιασμού τροφίμων περιορίζοντας τις εξαγωγές.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube