Weather Icon
Ισλάμ , Συρία , Τουρκία 14 Μαρτίου 2020

Ισλαμικές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη της Τουρκίας συνεχίζουν τις λεηλασίες στις περιοχές διεξαγωγής της επιχείρησης ”Ασπίδα Άνοιξης”

Ισλαμικές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη της Τουρκίας συνεχίζουν τις λεηλασίες στις περιοχές διεξαγωγής της επιχείρησης ”Ασπίδα Άνοιξης”

Πολιτοφυλακές με την στήριξη της Τουρκίας διαπράττουν συνεχώς παραβιάσεις παρόμοιες με αυτές που διέπραξε ο στρατός του Άσαντ στην περιοχή της Συρίας, οι οποίες περιλαμβάνουν λεηλασίες σπιτιών και εγκαταστάσεων στις περιοχές διεξαγωγής της επιχείρησης ”Άνοιξη Ειρήνης”.

Πηγές του SOHR αναφέρουν πως τα σπίτια Σύρων πολιτών λεηλατήθηκαν στην περιοχή Bab Al Khair και Jan Tamer στην επαρχία Ras al Ain. Τα μέλη των πολιτοφυλακών έκλεψαν επίσης αγροτικό εξοπλισμό, δεξαμενές νερού και άλλο εξελιγμένο οπλισμό υψηλής χρηματικής αξίας.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR οι τουρκικές φατρίες-πολιτοφυλακές πωλούν τον εξοπλισμό στο χωριό Μερίξ.

Στις 12 Μαρτίου , πηγές του SOHR ανέφεραν πως ισλαμικές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη της Τουρκίας έκλεψαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο χωριό Umm Ushba στην επαρχία Ras al Ain, σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου. Οι πολιτοφυλακές κατέστρεψαν, με την βοήθεια της Τουρκίας, ένα εργοστάσιο πάγου, έναν φούρνο, ένα εργοστάσιο παραγωγής βαμβακιού, ένα πλυντήριο αυτοκινήτων και ένα κατάστημα. Τα καταστήματα ήταν εντελώς λεηλατημένα με κατεστραμένες πόρτες και παράθυρα.

Επιπρόσθετα Σύριοι αντάρτες με την υποστήριξη Τούρκων στρατιωτών έκλεψα ένα ταξί από χωριό της Συρίας και το πούλησαν στην πόλη Tal Abyad.

Στις 6 Μαρτίου, πηγές του SOHR ανέφεραν πως έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις με πολυβόλα στο χωριό Kafifeh στην δυτική επαρχία Tal Abyad, η οποία ε΄λέγχεται από φατρίες μ την υποστήριξη της Τουρκίας. Οι συγκρούσεις διεξήχθησαν μεταξύ των σωμάτων στρατού εν ονόματι, Al Majd και Al Shamal Brigade μετά από διαφωνία μεταξύ τους, σχετικά με το πως θα διανεμηθούν τα κλεμμένα ”λάφυρα”. Έξι μέλη των φατριών σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις.

Οι Τουρκικές δυνάμεις παρενέβησαν για να διαλύσουν τις συγκρούσεις.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.syriahr.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube