REAL TIME |

ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 11 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ προς Τουρκία: Δώστε πίσω τους S-400 για να σας δώσουμε τους Patriot και να μην σας επιβάλουμε κυρώσεις

ΗΠΑ προς Τουρκία: Δώστε πίσω τους S-400 για να σας δώσουμε τους Patriot και να μην σας επιβάλουμε κυρώσεις
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συνδέουν την παροχή των συστημάτων αεροπορικής άμυνας Patriot στην Τουρκία με την επιστροφή των ήδη αγορασθέντων συστημάτων S-400 από την Άγκυρα πίσω στη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Χόφμαν.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει συστήματα Patriot αν δεν επιστρέψει τους S-400», δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζόναθαν Χόφμαν σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μαλακώσει τη στάση τους σε ό,τι αφορά την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Πιέσεις ΗΠΑ σε Τουρκία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Τουρκία να ακυρώσει όλες τις αγορές των S-400, λέγοντας ότι αναμένουν από την Άγκυρα να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν επίσης να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν τις παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς στην Τουρκία.

Ωστόσο, η Τουρκία αρνήθηκε να κάνει παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την αγορά των S-400.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι S-400 θα τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία στην Τουρκία τον Απρίλιο.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube