Weather Icon
Συρία , Τουρκία 2 Μαρτίου 2020

Ιντλίμπ: Συνεδριάζει «κεκλεισμένων των θυρών» η τουρκική Βουλή, ενώ ο Ερντογάν «βυθίζεται»

Ιντλίμπ: Συνεδριάζει «κεκλεισμένων των θυρών» η τουρκική Βουλή, ενώ ο Ερντογάν «βυθίζεται»

Συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» αναμένεται να πραγματοποιήσει το τουρκικό κοινοβούλιο, την Τρίτη, για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

«Μετά από πρόταση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, θα διεξαχθεί αύριο κλειστή συνεδρίαση για την Ιντλίμπ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

Επίσης, σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβουσόγλου και Χουλουσί Ακάρ αντίστοιχα θα παραστούν στη συνάντηση και θα προβούν σε δηλώσεις.

Ο Ερντογάν «έχασε» τη Σαρακέμπ στην Ιντλίμπ

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος μπήκαν σήμερα στην Σαρακέμπ, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στη βορειοδυτική Συρία, λίγες ημέρες αφότου οι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία την είχαν ανακαταλάβει.

Οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο από το 2011) και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Με τη στήριξη της Άγκυρας, αντάρτες και τζιχαντιστές κατέλαβαν στις 27 Φεβρουαρίου τη Σαρακέμπ, δύο εβδομάδες αφότου είχε περάσει στον έλεγχο της Δαμασκού, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης για την ανάκτηση της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, η Δαμασκός ανέπτυξε το βράδυ της Κυριακής ενισχύσεις γύρω από την πόλη, μεταξύ των οποίων και μαχητές της Χεζμπολάχ, ενόψει της επίθεσης. Τουλάχιστον 23 αντάρτες και τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες και τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την αεροπορική κάλυψη της Ρωσίας, έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τη Σαρακέμπ» πρόσθεσε.

πηγή: www.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube