Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 6 Μαρτίου 2020

Ιντλίμπ: 15 νεκροί παρά την εκεχειρία… μάχες δυνάμεων Άσαντ – ανταρτών

Ιντλίμπ: 15 νεκροί παρά την εκεχειρία… μάχες δυνάμεων Άσαντ – ανταρτών

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ, μερικές ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν η Ρωσία και η Τουρκία, ανέφερε μια οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του πεδίου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια. Έξι Σύροι στρατιώτες και μαχητές που είναι σύμμαχοί τους σκοτώθηκαν, καθώς και εννέα μαχητές του “Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν” των εξεγερμένων, ανέφερε.

Σχόλιο: Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο του infognomon η Ρωσία έστειλε και πέμπτο πολεμικό πλοίο στο λιμάνι Tartus της Συρίας. Η εκεχειρία που εσυμφωνήθη στις 5-3-2020 απ’ότι φαίνεται έχει κυρίως πολιτικά χαρακτηρίστικα και αφορά την ασφάλεια των τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα δίνει ένα διπλωματικό όπλο στην Ρωσία. Κάθε φορά που η Τουρκική κυβέρνηση εναντιώνεται στα ”θέλω” της Ρωσίας (π.χ. σε θέματα Καυκάσου, Βοσπόρου, Λιβύης Ευρασιατικών Βαλκανίων), η Μόσχα θα κρατάει πάντα το χαρτί των βομβαρδισμών-προέλασης έναντι της Τουρκίας στα συριακά εδάφη, δημιουργώντας πληθώρα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Με μία σύντομη ανασκόπηση στο παρελθόν των Ρωσικών πολιτικών στρατηγικών σε περίοδο πολέμου επί προεδρίας Πούτιν, μπορούμε να συναντήσουμε την ”συμφωνία εκεχειρίας” που είχε συνάψει με τα Τσετσενικά στρατεύματα έναν χρόνο πριν την πλήρη καταστροφή τους. Κατά το διάστημα της εκεχειρίας η Ρωσία είχε επιχειρήσει έναντι των Τσετσένων μέσω ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων, υπό την καθοδήγηση της GRU και της FSB. Στόχος της ήταν η πλήρης διάλυση των γραμμών εφοδιασμού των Τσετσενικών στρατευμάτων, κάτι που αναμένουμε να δούμε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στην περιοχή της Συρίας.

Μετάφραση-Σχόλιο Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube