Weather Icon
Υγεία 26 Μαρτίου 2020

Είναι σαν μία γάτα να φοβίζει ελέφαντα! Επιδημία ή φιάσκο του αιώνα ο κορωνοϊός;

Είναι σαν μία γάτα να φοβίζει ελέφαντα! Επιδημία ή φιάσκο του αιώνα ο κορωνοϊός;

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από Έλληνα καθηγητή ιατρικής του Στάνφορντ

Την ώρα που η ανθρωπότητα βιώνει μία ασύμμετρη απειλή απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊο, άρθρο Έλληνα επιστήμονα έρχεται να προκαλέσει περισσότερες συζητήσεις γύρω από τον θανατηφόρο ιό που μέχρι την Πέμπτη 26/3 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 21.353 παγκοσμίως. Συνολικά τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 474.204, εκ των οποίων τα 115.003 έχουν ιαθεί.

Με τίτλο «Ένα φιάσκο υπό κατασκευή; Ενώ η πανδημία του κορονοϊού εδραιώνεται, λαμβάνουμε αποφάσεις χωρίς αξιόπιστα δεδομένα…», ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης καταγράφει στο statnews.com τον προβληματισμό του γύρω από την πανδημία.

Η σε εξέλιξη ασθένεια του κορονοϊού, τουcovid 19,αποκαλείται η επιδημία του αιώνα. Αλλά μπορεί επίσης να είναι το φιάσκο του αιώνα σε ότι αφορά τις αποδείξεις της.

Σε μια εποχή που ο καθένας χρειάζεται καλύτερη πληροφόρηση, από αναλυτές λοιμόξεων και κυβερνήσεις μέχρι ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα ή απλά κοινωνική απομάκρυνση, δεν έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για το πόσα άτομα έχουν μολυνθεί από το SARS-CoV-2 ή που εξακολουθούν να μολύνονται. Απαιτούνται καλύτερες πληροφορίες για την καθοδήγηση αποφάσεων και δράσεων κεφαλαιώδους σημασίας και για την παρακολούθηση των επιπτώσεών τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube