REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Τουρκία 13 Μαρτίου 2020

Ινδονησία και Τουρκία θα αναπτύξουν ΤΟΜΑ και αμφίβιο τεθωρακισμένο

Ινδονησία και Τουρκία θα αναπτύξουν ΤΟΜΑ και αμφίβιο τεθωρακισμένο

Η ινδονησιακή εταιρεία PT Pindad και η τουρκική FNSS φιλοδοξούν να εργαστούν από κοινού σε προγράμματα τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) και αμφίβιου τεθωρακισμένου, ύστερα από το μέσο άρμα μάχης Kaplan MT.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Anadolu», ο αντιπρόεδρος στον τομέα καινοτομίας της PT Pindad, Windu Paramata, έχει σημειώσει πως οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν ξανά, για να αναπτύξουν έναν νέο τύπο του Kaplan MT, στη μορφή ΤΟΜΑ και αμφίβιου τεθωρακισμένου. Το νέο τεθωρακισμένο θα μπορούσε να εφοδιαστεί με μη επανδρωμένο πύργο για πυροβόλο των 30mm, με το οποίο θα αντιμετωπίζει εχθρικά οχήματα και αμυντικές θέσεις.

Η Ινδονησία και η Τουρκία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους το 2015 και ξεκίνησαν την ανάπτυξη του μέσου άρματος μάχης Kaplan MT το 2016. Το Kaplan MT έχει βάρος 32t και είναι βελτιστοποιημένο για χρήση σε τροπικό περιβάλλον, όπου αποφεύγεται η αξιοποίηση των κύριων αρμάτων μάχης. Το Kaplan MT φέρει πυροβόλο των 105mm και εμφανίζεται να προσφέρει προστασία εναντίον βλημάτων των 14,5mm.

www.ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube