Weather Icon

Η «βιολογική βόμβα» στα σύνορα και η θωράκιση του στρατεύματος – Σε δύο μέτωπα η μάχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Η «βιολογική βόμβα» στα σύνορα και η θωράκιση του στρατεύματος – Σε δύο μέτωπα η μάχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα φώτα στο Γενικό Επιτελείο τις τελευταίες εβδομάδες πολλές φορές παραμένουν ανοιχτά ολόκληρη τη νύχτα με τη στρατιωτική ηγεσία να βρίσκεται επί ποδός. Από τη μια η ‘’μάχη’’ του Έβρου και των νησιών και από την άλλη η εγρήγορση ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις όχι απλά να παραμείνουν θωρακισμένες από την επέλαση του φονικού Covid-19 αλλά και πανέτοιμες να προσφέρουν στην κοινωνία αν χρειαστεί.

Με μια σειρά μέτρων τα οποία λαμβάνονται από το πιο μικρό φυλάκιο στα σύνορα έως τους μεγάλους Σχηματισμούς και στρατόπεδα, οι Επιτελείς έχουν θέσει ως προτεραιότητα την προστασία στελεχών και εφέδρων από την επικίνδυνη πανδημία. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία και όλες οι υποδομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές για τον άμεσο έλεγχο ύποπτων περιστατικών.

Η απόφαση να κλείσουν οι πύλες σε όλες τις στρατιωτικές σχολές δεν ήταν τυχαία και ελήφθη άμεσα. Σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας έχουν περιοριστεί οι περιττές κινήσεις στελεχών και εφέδρων και όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας. Η στρατιωτική ηγεσία φέρεται αποφασισμένη αν χρειαστεί να προχωρήσει σε ακόμη αυστηρότερα μέτρα για να κρατήσει τον κορωνοϊό έξω από το στράτευμα και να προστατεύσει την υγεία του μόνιμου προσωπικού και των στρατευμένων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube