Weather Icon

Η Τουρκία συνεχίζει τον υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας-Νέα επεισόδια στον Έβρο: Πέφτουν δακρυγόνα στα ελληνικά σύνορα

Η Τουρκία συνεχίζει τον υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας-Νέα επεισόδια στον Έβρο: Πέφτουν δακρυγόνα στα ελληνικά σύνορα

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, όταν ξεκίνησαν να πέφτουν δακρυγόνα και χημικά στην ελληνική πλευρά.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.00, όταν Τούρκοι αστυνομικοί προχώρησαν στη ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων προς τα ελληνικά εδάφη.

Στο σημείο, σε κάθε περίπτωση, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένταση επικράτησε και το πρωί της Παρασκευής, όταν ομάδες μεταναστών και προσφύγων επιχείρησαν να διέλθουν στα ελληνικά σύνορα.

Μάλιστα, και πάλι δεν έλλειψαν οι ρίψεις τουρκικών δακρυγόνων προς τις δυνάμεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την ανάπτυξη 1.000 ειδικών στελεχών της αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

πηγή: www.sputnik.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube