Weather Icon
Συρία , Τουρκία 10 Μαρτίου 2020

Η Τουρκία εξόπλισε με 750 οχήματα τα στρατεύματά της μετά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Η Τουρκία εξόπλισε με 750 οχήματα τα στρατεύματά της μετά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως εντόπισε νέες μεταφερόμενες τεθωρακισμένες μεραρχίες, περίπου 100 οχημάτων, να οδηγούνται προς το Ιντλίμπ μέσω του αυτοκινητοδρόμου της Kfr Lusin, στα σύνορα με την περιοχή Iskenderun. Η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει στρατιωτικά την ζώνη ”αποκλιμάκωσης”, παρά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που ετέθη σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή. Ο αριθμός των Τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων έφτασε τα 750 σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου η Τουρκία ενίσχυσε τα στρατεύματά της με δεκάδες σρατιώτες.

Από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές του SOHR, εντόπισαν την είσοδο περισσότερων από 4.150 στρατιωτικών φορτηγών και οχημάτων στα συριακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων τανκς, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κινητούς θαλάμους προστασίας και στρατιωτικών ραντάρ. Εν τω μεταξύ ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών στο Ινλτίμπ και το Χαλέπι υπερβαίνει τους 9.200.

μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.syriahr.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube