Weather Icon
Απόψεις , Υγεία 16 Μαρτίου 2020

Η σύναξη των ηλιθίων και ο νόμος του Δαρβίνου…

Η σύναξη των ηλιθίων και ο νόμος του Δαρβίνου…

Κάθε κοινωνία όπως άλλωστε και κάθε μορφή ζωής και κυρίως οικολογικής φωλιάς (μιας ομάδας συμβιωτικών και ανταγωνιστικών οργανισμών που συνυπάρχουν και αλληλοεξαρτώνται) διακρίνεται κυρίως σε ξενιστές και παράσιτα.

Όταν τα παράσιτα ως πληθυσμός υπερβαίνουν ένα μέγεθος μπορεί να εξοντώσουν τον ξενιστή και στη συνέχεια να εξαφανιστούν και τα ίδια. Επειδή ξενιστές και παράσιτα είναι αποτελέσματα της εξελικτικής διαδικασίας που ονομάζεται φυσική επιλογή επιβιώνουν αυτά που επιτρέπουν στον ξενιστή να επιβιώσει.

Οι ιοί που δημιουργούν επιδημίες είναι παράσιτα και άλλοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι (θανατηφόροι), άλλοι λιγότερο. Ευτυχώς πολλαπλασιάζονται οι λιγότερο επικίνδυνοι και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας συνωμοσίας όπως πιστεύουν οι αφελείς, αλλά λογικής ακολουθίας.

Οι  θανατηφόροι ιοί που εξοντώνουν τους ξενιστές εξαλείφονται και οι ίδιοι και έτσι ανακόπτεται η διάδοσή τους. Το χαρακτηριστικό του “κορονοϊού” που βρίσκεται φέτος στην επικαιρότητα είναι πως ενώ έχει μολύνει κάποιον διαδίδεται χωρίς ο ξενιστής  να έχει συμπτώματα τα οποία έχει αντιληφθεί ο ίδιος ή είναι εμφανή και τα αντιλαμβάνονται οι άλλοι για να τον αποφεύγουν…

Ο κ. Γ. Καργιολάκης που έχει σπουδές ιολογίας προ ημερών είχε κάνει έναν ιδιαίτερα εύστοχο παραλληλισμό για τις ομοιότητες ξενιστών και παρασίτων στη βιολογία και την ανθρώπινη κοινωνία, παίρνοντας σαν παράδειγμα την ταινία  “Παράσιτο” που κέρδισε φέτος το Οσκαρ.

“Ας πάρουμε λοιπόν την ταινία “Παράσιτο” που πήρε και το Όσκαρ. Ακολουθούν spoilers. Στην ταινία οι άνθρωποι-παράσιτα εξαρτώνται από τον ξενιστή τους, την πλούσια οικογένεια που εξασφαλίζει την ευημερία τους. Όπως οι ιοί πληθαίνουν βρίσκοντας πρόσφορο περιβάλλον, έτσι και αυτοί αυξάνονται καθώς διεισδύουν όλο και περισσότερο στην οικογένεια.

Χρησιμοποιούν διάφορους μηχανισμούς απόκρυψης από τις άμυνες της οικογένειας-ξενιστή (πλαστά πτυχία κ.ο.κ.), ανταγωνίζονται με επιτυχία άλλα παράσιτα (υπηρέτρια) και τελικά κυριαρχούν στην οικία του ξενιστή, κάνοντας ουσιαστικά κουμάντο. Δεν τους συμφέρει να πάθει κακό η οικογένεια που τους ταΐζει, γιατί έτσι εξασφαλίζουν την ευημερία τους.

Κάθε αλλαγή στην συμπεριφορά τους/κάθε μετάλλαξη κρίνεται ως πετυχημένη αν βοηθάει στη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Όταν αποφασίζουν να σκοτώσουν τον ξενιστή, τότε καταστρέφονται κι αυτοί…”

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube