Weather Icon
Πακιστάν , Ρωσία , Σερβία 30 Μαρτίου 2020

Η Σερβία παραδίδει Ρωσικής κατασκευής εκσυγχρονισμένα άρματα T-55 στο Πακιστάν

Η Σερβία παραδίδει Ρωσικής κατασκευής εκσυγχρονισμένα άρματα T-55 στο Πακιστάν

ISLAMABAD -Το Πακιστάν έλαβε την πρώτη παρτίδα εκσυγχρονισμένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Τ-55 από το Βελιγράδι , σύμφωνα με το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Borbeni Effektivi.

Αναφερόμενο σε πακιστανικές πηγές και δημοσιεύσεις στο twitter, το bulgarianarmy αναδημοσιεύει το γεγονός πως το Πακιστάν δέχθηκε 282 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης από την Σερβία. Η πρώτη παρτίδα αρμάτων έχει ήδη φτάσει στο Πακιστάν.

Ο εκσυγχρονισμός του άρματος μάχης Τ-55 διενεργείται από την εταιρεία SDPR. Στην διαδικασία εκσυγχρονισμού, τα σερβικά Τ-55 λαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογίες θωράκισης, ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μία βελτιωμένη μηχανή.

Μετά από δεκαετίες παλαίωσης, το σοβιετικό άρμα  μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα σύγχρονο πολεμικό όχημα πλήρως εξοπλισμένο με στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Σειρά Τ-54, Τ-55

Τα σοβιετικά άρματα Τ-54, Τ-55 είναι τα βασικά σοβιετικά άρματα μάχης τα οποία εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη. Το πρώτο πρωτότυπο άρμα Τ-54 ολοκληρώθηκε στο Nizhny Tagil στο τέλος του 1945.

Η αρχική αύξηση παραγωγής του, πραγματοποιήθηκε το 1947 στο Nizhny Tagil, καθώς και το 1948 στο Kharkiv και διεκόπη καθώς αποκαλύφθηκαν πολλά προβλήματα στην παραγωγή. Το άρμα Τ-34 εξακολουθούσε να αντιπροσωπεύει το 88% της παραγωγής μέχρι την δεκαετία του 1950.

Το Τ-54 έγινε βασικό άρμα μάχης για την Σοβιετική Ένωση και για τις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Τα Τ-54, Τ-55 έχουν εμπλακεί σε πολλές ένοπλες συγκρούσεις ανά τον κόσμο από το τέλος του 20ού αιώνα.

Η σειρά Τ-54, Τ-55 δημιούργησε το πιο πολυπαραγώμενο τεθωρακισμένο άρμα στην ιστορία. Οι εκτιμώμενοι αριθμοί παραγωγής για τις σειρές κυμαίνονται από 86.000 έως 100.000.

Αντικαταστάθηκαν από τα άρματα Τ-62, Τ-64, Τ-72, Τ-80 και Τ-90, τόσο στον ρωσικό στρατό, όσο και στον στρατό των σοβιετικών  χωρών. Εξακολουθείτε πλέον να χρησιμοποιείται από 50 στρατούς παγκοσμίως έχοντας υποστεί πολλές τροποποιήσεις.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: bulgarianmilitary.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube