REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 28 Μαρτίου 2020

Η Ρωσία καλεί την Τουρκία να συνεχίσει τον διαχωρισμό τρομοκρατών από την αντιπολίτευση στην Ιντλίμπ

Η Ρωσία καλεί την Τουρκία να συνεχίσει τον διαχωρισμό τρομοκρατών από την αντιπολίτευση στην Ιντλίμπ
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η απλή μετονομασία ομάδων δεν σημαίνει αλλαγή επί της ουσίας, καθώς παραμένουν τρομοκράτες.

Η Ρωσία αναμένει από την Τουρκία να συνεχίσει τις εργασίες για τον διαχωρισμό των τρομοκρατών από την αντιπολίτευση στην Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς μια πλασματική μετονομασία τρομοκρατικών ομάδων είναι απαράδεκτη, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι εταίροι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να διαχωρίσουν τους μετριοπαθείς από τους εξτρεμιστές και να λάβουν μέτρα για την εξουδετέρωση των τελευταίων», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η απλή μετονομασία ομάδων δεν σημαίνει αλλαγή επί της ουσίας, καθώς παραμένουν τρομοκράτες.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις, καθώς μιλάμε για διεθνώς αναγνωρισμένους τρομοκράτες, ανεξάρτητα από το πώς αποκαλούνται» δήλωσε η κ. Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2020, Άγκυρα και Δαμασκός βρέθηκαν σε σύγκρουση στην περιοχή της Ιντλίμπ, όταν ο συριακός στρατός εξουδετέρωσε 36 Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονταν κοντά σε θέσεις τρομοκρατών.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατάφεραν να καταλήξουν σε νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, με την  κατάσταση στην περιοχή έκτοτε να έχει αποκλιμακωθεί.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube