Weather Icon
Γερμανία , Ελλάδα 23 Μαρτίου 2020

Η προμήθεια ιατρικού υλικού από την Κίνα προς την Ελλάδα «σκοντάφτει» στη Γερμανία

Η προμήθεια ιατρικού υλικού από την Κίνα προς την Ελλάδα «σκοντάφτει» στη Γερμανία

«Μπλόκο» βάζει η Γερμανία στην προμήθεια ιατρικού υλικού από την Κίνα προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, με τις γερμανικές αρχές να το δεσμεύουν, για να καλύψουν τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας τους.

Αυτό αναφέρουν οι Κινέζοι προμηθευτές στους Έλληνες αντιπροσώπους παρα-φαρμακευτικών προϊόντων, όπως μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες, το οποίο και παραγγέλνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊού.

Δυστυχώς, το γεγονός ότι η πύλη εισόδου των κινέζικων εμπορευμάτων στην Ε.Ε. είναι κυρίως γερμανικά αεροδρόμια και μεταφορικές εταιρίες, αποτελεί, ως φαίνεται, ένα σημαντικό πρόβλημα στο να φτάσουν οι συγκεκριμένες προμήθειες στα μέρη μας.

Αυτό που συστήνουν οι Κινέζοι, είναι απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, όμως απευθείας σύνδεση με την Κίνα δεν υπάρχει, ενώ η κατάσταση δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι οι αερομεταφορές έχουν, σχεδόν, καταρρεύσει. Πάντως, υλικό 18 τόνων για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών, που παραλήφθηκε πρόσφατα, έγινε με απευθείας πτήση της Air China.

Η Γερμανία, εξάλλου, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στα μέρη της, έχει απαγορεύσει πλήρως την εξαγωγή ιατρικού υλικού, ακόμη και για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καλύψει τις δικές της ανάγκες.

Αντίστοιχο περιστατικό, μάλιστα, έχει καταγραφεί και στην Τσεχία, καθώς σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας «Republica», μεγάλη ποσότητα με μάσκες, προερχόμενες από την Κίνα με προορισμό την Ιταλία και ενδιάμεσο σταθμό την Πράγα, δεσμεύτηκαν από τις τσέχικες αρχές, για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας. Οι Τσέχοι, για να «δικαιολογηθούν», υποστήριξαν ότι το εν λόγω εμπόρευμα ήταν προϊόν… μαύρης αγοράς!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η συγκεκριμένη πρακτική αρχίζει και γενικεύεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας πολύ μεγάλους προβληματισμούς.

www.newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube