Weather Icon

Η μόνη αξιολόγηση ενός δασκάλου είναι η απόδοση των μαθητών του….

Η μόνη αξιολόγηση ενός δασκάλου είναι η απόδοση των μαθητών του….

«Ταμπού» η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

 

Η μάχη κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δημιουργεί αρραγές μέτωπο από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των εκπαιδευτικών. «Ο συνδικαλισμός είναι ένα κόμμα με διάφορες συνιστώσες», λέει στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, για να εξηγήσει τη σύμπραξη των διαφορετικών συνδικαλιστικών παρατάξεων κατά της αξιολόγησης. Μάλιστα, και η κυβερνητική ΔΑΚΕ είναι αρνητική. «Η ατομική αξιολόγηση με βάση τον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας θα γίνει σε βάθος χρόνου. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών έχουν σαφή αρνητική θέση», ανέφερε στην «Κ» στέλεχος της ΔΑΚΕ. «Η αξιολόγηση είναι θέμα ταμπού», προσθέτει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. «Αρκετά με τους συνδικαλιστές και τη ΔΑΚΕ, τους ακούσαμε», σχολιάζει στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η επιμόρφωσή τους, θα βασιστεί στους άξονες του Προεδρικού Διατάγματος του 2013 και δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

Από την άλλη, η κυβέρνηση στέλνει εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στους συνδικαλιστές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ορίζεται ότι οι συνδικαλιστές δεν θα έχουν ρόλο στην επιλογή των συνολικά περίπου 20.000 εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις διοικητικές θέσεις εκπαίδευσης.

Αντίθετα, τον κύριο λόγο θα έχουν το ΑΣΕΠ και πανεπιστημιακοί. Αυτό αποφάσισε η ηγεσία του υπ. Παιδείας για το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Πρόκειται για επιλογή που υποβαθμίζει τον ρόλο των συνδικαλιστών σε ένα πεδίο στο οποίο μέχρι τώρα μπορούσαν να κάνουν κομματικό παιχνίδι και μάλιστα κάποιες φορές διακομματικό, μοιράζοντας τις θέσεις μεταξύ «ημετέρων».

Ειδικότερα, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προγραμματίζεται ότι θα ξεκινήσει τη σχολική χρονιά 2021-2022, αφού προηγουμένως έχει ολοκληρωθεί η επιμόρφωσή τους και έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, η οποία θα βασιστεί σε έξι άξονες:

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube