REAL TIME |

Weather Icon
Υγεία 27 Μαρτίου 2020

Οι Καραντινιέροι συνεχίζουν να καταγράφουν το ημερολόγιο καταστρώματος για 5η μέρα

Οι Καραντινιέροι συνεχίζουν να καταγράφουν το ημερολόγιο καταστρώματος για 5η μέρα

Η μέρα ξεκινά με μία είδηση που προκαλεί προβληματισμό. Ενώ την Πέμπτη (26/3) ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει, ότι οι νεκροί από κορωνοϊό ανέρχονταν στους 26, αυτοί τελικά ήταν 27. Ποιο ήταν τελικά το 27ο θύμα του φονικού ιού; Επρόκειτο για κρούσμα που είχε εκπνεύσει από τις 18/3 αλλά ο θάνατός του δεν έγινε γνωστός λόγω…γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, αντί να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία… σήμερα, Πέμπτη, οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.

Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί στους εργαζομένους, για τους οποίους έχουν εξαγγελθεί μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Ο Σπύρος Καρανικόλας του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι τα οικονομικά και εργασιακά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνουν η κερκόπορτα για να περάσουν άλλου είδους διατάξεις. «Η ΠΝΠ δεν αναφέρει μόνο τις πληττόμενες επιχειρήσεις και ανοίγει την κερκόπορτα και για μειώσεις μισθών και για εκ περιτροπής εργασίας. Αυτό πρέπει να αποσυρθεί», ανέφερε.

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τις εξελίξεις που επιφέρει ο κοροναϊός στην αγορά εργασίας και τις κινήσεις ενίσχυσης που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ έχουν ανοίξει, ενώ έχουν δοθεί η κατάλληλες οδηγίες σε εργοδότες και εργαζόμενους για τη συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος.

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου η 27 Μαρτίου και πολλά θέατρα της χώρας έδωσαν τη δυνατότητα στους θεατρόφιλους να δούνε στο διαδίκτυο δωρεάν παραστάσεις. Ένα από αυτά τα θέατρα ήταν το “Θέατρο Σταθμός”.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας αντισηπτικών για αισχροκέρδεια. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κρουφής της Πέμπτης (26/3) που ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία αναφορικά με την έκδοση κορωνο-ομολόγου, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προανήγγειλε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ετοιμάζουν από κοινού με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες άλλων χωρών μια «νέα σημαντική πρωτοβουλία» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ιός δεν βλέπει ηλικία

Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube