REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Πολιτική 26 Μαρτίου 2020

Η εθνική πανστρατιά και η θλιβερή εξαίρεση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Η εθνική πανστρατιά και η θλιβερή εξαίρεση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Στο κάλεσμα «πανστρατιάς» της κυβέρνησης για εθελοντικές δράσεις όσον αφορά την αναχαίτιση του Covid 19, οι νέοι της ΝΔ αλλά και του ΚΚΕ «ένωσαν» τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του.
Θλιβερή εξαίρεση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία για άλλη μια φορά έμεινε …πίσω και μόνη, παίρνοντας αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε για την υποτιθέμενη συμμετοχή των στελεχών του στη κοινή εθνική προσπάθεια, μετα τη τηλεδιάσκεψη του με τον Πρωθυπουργό.

Του Κώστα Πασίση

Στόχος αυτής της ανθρωπιστικής εκστρατείας είναι η ενδυνάμωση και περαιτέρω θωράκιση των δομών υγείας που ήδη έχουν τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».
Ο «εφιάλτης» των λοιμοξιολόγων αλλά και σύσσωμης της κυβέρνησης είναι η τυχόν μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων στον κοινωνικό ιστό, που θα δοκιμάσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό είναι και το νέο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, που «τρέχει» τώρα και έχει κινητοποιήσει όλο το μηχανισμό της.
Από την πρώτη στιγμή και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής συνευθύνης κινήθηκε η ΟΝΝΕΔ η οποία δήλωσε παρών.

«Μπροστάρης» στην προσπάθεια τέθηκε ο πρόεδρος της Παύλος Μαρινάκης ο οποίος τόνισε: Απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα μέλη μας που ανήκουν στις σχετικές ειδικότητες (ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι και φοιτητές των αντίστοιχων σχολών) να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα εθελοντών και να γίνουν μέρος της εθνικής προσπάθειας, υπηρετώντας την πατρίδα και τους συνανθρώπους μας».
Επιπλέον χθες, η ΟΝΝΕΔ με νέα ανακοίνωση της κάλεσε τα μέλη της να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», σε κάθε Δήμο της χώρας.
Επίσης η ΚΝΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μέσω των εκπροσώπων της στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής και Νοσηλευτικής όλης της χώρας, κατέθεσε πρόταση για εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών στη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας. Πρωτοβουλία, που αξίζει κάθε έπαινο.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ περί άλλα τυρβάζει

Από τον αγώνα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, που είναι και ο πυρήνας – μόνο σε θεωρητικό επίπεδο- του αριστερού DNA, απουσιάζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος.
Η στάση της έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις εντός της Κουμουνδούρου η οποία παίζει το δικό της επικοινωνιακό παιχνίδι, αντιλαμβανομένη το «σφυγμό» της κοινωνίας που είναι αναφανδόν υπερ της κυβέρνησης και των μέτρων που έλαβε για να προλάβει τα χειρότερα…
Ωστόσο η νεολαίοι της Αριστεράς δε μένουν …αδρανείς σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο.
Επί παραδείγματι στο μεταναστευτικό, με αφορμή τη συγκέντρωση στον Έβρο χιλιάδων υποψηφίων …εισβολέων, έδωσαν ένα πολύ ηχηρό παρών.
«Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών» τόνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας οργή στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.
Η μοναδική συνεισφορά τους, με κοινωνικό πρόσημο ήταν η προ μιας εβδομάδας εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά με κακοήθειες και τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία.
Έκτοτε εισήλθε σε οικειοθελή …καραντίνα και τα ίχνη της αγνοούνται…

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube