Weather Icon
Ελλάδα , Κίνα , Υγεία 23 Μαρτίου 2020

Γιατί στην Κίνα ηγείται της μάχης κατά του COVID-19 η κορυφαία Στρατηγός του βιολογικού πολέμου;

Γιατί στην Κίνα ηγείται της μάχης κατά του COVID-19 η κορυφαία Στρατηγός του βιολογικού πολέμου;

Σφιγμένη στην στολή της, αυτή η μικροκαμωμένη αξιωματικός δεν ξεχωρίζει από τις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που υπηρετούν στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό. Όμως η Σάοτζιάν (Υποστράτηγος) Τσεν Γουέϊ είναι πολύ περισσότερο από μια ακόμη αξιωματικός: είναι ειδήμων στον βιολογικό πόλεμο.

Το γεγονός και μόνο ότι ο Στρατός έχει εμπλέξει στην μάχη κατά του κοροναϊού την κορυφαία στον τομέα της, Τσεν, δείχνει πως αντιμετωπίζει τον COVID-19 σχεδόν σαν περιστατικό βιολογικού πολέμου. Η 54χρονη επιδημιολόγος ηγείται της ερευνητικής ομάδας που έχει λάβει άδεια για την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών με στόχο το πρώτο εμβόλιο, «το ισχυρότερο επιστημονικό όπλο που θα τελειώσει τον κοροναϊό» όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Και σαν καλός στρατιώτης δεν φοβάται τα όπλα. Η Υποστράτηγος Τσεν, η οποία εργάζεται στα άκρως απόρρητα στρατιωτικά βιολογικά εργαστήρια του Γουχάν, προκάλεσε αίσθηση στα κινεζικά social media καθώς λέγεται ότι δοκίμασε πρώτη το πειραματικό εμβόλιο, χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ σε πειραματόζωα! Φυσικά με το κατάλληλο φόντο…

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, η ομάδα της έχει αναλάβει την προετοιμασία παραγωγής του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα σε περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές αποβούν επιτυχείς. Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, το εμβόλιο δεν είναι μακριά καθώς στην σχετική έρευνα έχουν ληφθεί υπ’ όψιν και οι μελέτες για το εμβόλιο του Ebola.

Η Υποστράτηγος Τσεν θεωρείται από τους καλύτερους επιστήμονες και ειδήμων στα γενετικά εμβόλια, έχοντας αναπτύξει κατά την διάρκεια της επιδημίας του SARS το 2003 ένα ειδικό σπρέι το οποίο εμπόδισε περίπου 14.000 ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να κολλήσουν τον ιό. Το δε προσωνύμιο «Εξολοθρευτής του Έμπολα» με το οποίο είναι γνωστή στην Κίνα το κέρδισε ως επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε ένα εμβόλιο εναντίον της θανατηφόρου αυτής μάστιγας της Αφρικής.

«Η επιδημία δεν διαφέρει από μια στρατιωτική επιχείρηση. Το επίκεντρό της ισούται με πεδίο μάχης» θυμίζει. Από έναν αντίσκηνο στο «πεδίο μάχης» του Γουχάν η ομάδα της κατάφερε στα τέλη Ιανουαρίου να αναπτύξει έναν πιο γρήγορο τρόπο εντοπισμού του COVID-19, αναφέρουν επίσημες πηγές. Ο πόλεμος όμως δεν τέλειωσε ακόμη.

Αλέξανδρος Θεολόγου
www.ptisidiastima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube