Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή , Συρία 7 Μαρτίου 2020

Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Ισραηλινά μαχητικά έβαλαν με αποτυχία έναντι Συριακών στόχων, πιθανή ευθύνη Αμερικανίδας μεταφράστριας η οποία κρατείται αιχμάλωτη

Εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Ισραηλινά μαχητικά έβαλαν με αποτυχία έναντι Συριακών στόχων, πιθανή ευθύνη Αμερικανίδας μεταφράστριας η οποία κρατείται αιχμάλωτη

Η Κυβέρνηση της Συρίας, νωρίς την Πέμπτη ανακοίνωσε πως Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν επιθέσεις στην Κεντρική και Νότια Συρία, οι οποίες απεκρούσθησαν μέσω των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε πως ”η  αεράμυνά μας εντόπισε αντιμετώπισε επίθεση Ισραηλινών μαχητικών, τα οποία έβαλαν από μεγάλη απόσταση στην περιοχή Κουνέιτρα” στην νότια Συρία. Η Κουνέιτρα βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την οροσειρά του Golan στα σύνορα του Ισραήλ.

”Οι εχθρικοί πύραυλοι αντιμετωπίστηκαν αμέσως και επιτυχώς, κανένας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του”.

Παράλληλα στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ισραηλινές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Δαμασκού σκότωσαν 7 Σύριους και έναν Ιρανό. 

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το παρατηρητήριο, μία Αμερικανίδα που λειτουργούσε ως  στρατιωτικός μεταφραστής συνελήφθη πρόσφατα σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ, αφού κατηγορήθηκε πως έδωσε ευαίσθητες πληροφορίες σε Λιβανέζο πολίτη, ο οποίος δραστηριοποιείται με την Hezbollah.

Οι πληροφορίες που κατηγορείται πως αποδέσμευσε περιλαμβάνουν ”ευαίσθητα ζητήματα εθνικής ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων ατόμων εντός Λιβάνου που βοηθούν τις ΗΠΑ στο εξωτερικό” δήλωσε ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας Εθνικής Ασφαλείας Τζον Ντέμερς.

Η Mariam Taha Thompson εργαζόταν ως γλωσσολόγος σε ειδικές επιχειρήσεις στο Ερμπάλ του Ιράκ από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019.

Έπειτα από την αεροπορική επίθεση ΗΠΑ στις αποθήκες όπλων της Χεσμπολάχ στο Ιράκ και την Συρία στις 30 Δεκεμβρίου, η Τhompson απέκτησε πρόσβαση σε οκτώ πηγές κατασκοπείας στις οποίες το έργο της επέφερε αξιοσημείωτες αλλαγές, σύμφωνα με έγγραφα των ΗΠΑ. 

Για αρκετές εβδομάδες, η γλωσσολόγος είχε πρόσβαση σε απόρρητα κυβερνητικά αρχεία που περιείχαν ονόματα πληροφοριοδοτών των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή σύμφωνα με άρθρο των New York Times.

Μία λίστα από ονόματα στα αραβικά που αποτελούσαν απόρρητες πηγές πληροφοριών βρέθηκε κάτω από το στρώμα της από το FBI. Τα ονόματα σχετίζονταν με στρατιωτικό στόχο που σχετίζεται με την Χεσμπολάχ.

πηγή: www.bulgarianmilitary.com

Mετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube