Weather Icon

Έβρος: Νέες δυνάμεις των ΕΚΑΜ ως απάντηση στους 1.000 τούρκους P.Ο.Η.

Έβρος: Νέες δυνάμεις των ΕΚΑΜ ως απάντηση στους 1.000 τούρκους P.Ο.Η.

Η Ελληνική Αστυνομία και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία ενέκρινε την αποστολή εκ νέου ομάδων της φημισμένης ΕΚΑΜ στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις τελευταίες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Securitynews.gr ομάδες ιδιαίτερα εκπαιδευμένων μελών της ΕΚΑΜ, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και “ανεβαίνουν” Έβρο, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις αποτροπής χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Κύριος σκοπός είναι αφενός η αποτροπή παράνομης εισόδου μεταναστών και αφετέρου η τόνωση του ηθικού των εκατοντάδων αστυνομικών και στρατιωτικών που επιχειρούν εδώ και οκτώ ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

“Οι τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις”

Στα σύνορα του Έβρου είναι ήδη 1.000 άνδρες της μονάδας POH (Polis Ozel Harekat), δηλαδή οι επίλεκτοι των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας.

Η Polis Ozel Harekat, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποτελέι “μια από τις πιο σκληρές μονάδες”, καθώς τα στελέχη της διαθέτουν υψηλότερη εκπαίδευση από τους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες που ανήκουν στη JADARMA.

www.securitynews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube