REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί 4 Μαρτίου 2020

Έτοιμη η πρώτη κορβέτα κλάσης Doha. Εικόνα από το πως θα είναι οι ελληνικές European Patrol Corvette;

Έτοιμη η πρώτη κορβέτα κλάσης Doha. Εικόνα από το πως θα είναι οι ελληνικές European Patrol Corvette;

Η κορβέτα «Al Zurabah», η πρώτη από τις τέσσερις κορβέτες κλάσης Doha που η Fincantieri κατασκευάζει για το Κατάρ, καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου.

Η κατασκευή της κορβέτας ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 και η έναρξη της ναυπήγησης έγινε στις εγκαταστάσεις της Fincantieri στη Λα Σπέτσια, υπό τα βλέμματα των υπουργών Άμυνας του Κατάρ και της Ιταλίας. Το πλοίο θα παραδοθεί το 2021 και θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια σειρά από διαφορετικούς σκοπούς, από αποστολές επιτήρησης και Έρευνας & Διάσωσης μέχρι τη συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το πλοίο έχει μήκος 107m, πλάτος 14,7m και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 28kn. Επιπλέον, θα φέρει ραντάρ KRONOS και θα είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο των 76mm, 8 πυραύλους κατά πλοίων Exocet MM40, 16 A/A πυραύλους Aster 30 και αντιβληματικό σύστημα RAM. Το πλήρωμα θα αποτελείται από 112 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες, στους οποίους περιλαμβάνεται το αναγκαίο προσωπικό για ελικόπτερο NH90.

Δεν αποκλείεται η κλάση Doha να αποτελέσει τη βάση για το πρόγραμμα της «Ευρωκορβέτας» («European Patrol Corvette») της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), μία πρωτοβουλία της Ιταλίας και της Γαλλίας για ένα πλοίο με σπονδυλωτή σχεδίαση, το οποίο θα μπορεί να δεχτεί συστήματα και εξοπλισμό, για την εκπλήρωση ενός μεγάλου αριθμού καθηκόντων και αποστολών. Στόχος της Ιταλίας είναι η αντικατάσταση περιπολικών πλοίων και της Γαλλίας των φρεγατών Floreal. Στην πρωτοβουλία έχει προστεθεί η Ελλάδα, ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένη η παρουσία της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube