Weather Icon

Αίτημα της Ελλάδας στη Frontex για ενίσχυση – Αποστέλλονται δυνάμεις

Αίτημα της Ελλάδας στη Frontex για ενίσχυση – Αποστέλλονται δυνάμεις

Αίτημα για αίτημα επιπρόσθετη βοήθεια απέστειλε η Ελλάδα στη Frontex, καθώς κλιμακώνονται οι μεταναστευτικές πιέσεις από την Τουρκία. Ο ευρωπαϊκός Οργανισμός απάντησε θετικά και θα αποστείλει τεχνικό εξοπλισμό και περισσότερες δυνάμεις.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ενημερώνει ότι αναθεωρεί το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναθεωρήσαμε το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε εκπρόσωπος της Frontex σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Πηγή: Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube