Weather Icon

Εθνική επιτυχία η στήριξη από την Ευρώπη – Γι’ αυτό ενοχλείται η Τουρκία

Εθνική επιτυχία η στήριξη από την Ευρώπη – Γι’ αυτό ενοχλείται η Τουρκία

H παρουσία της ηγεσίας της ΕΕ στα χερσαία σύνορα του ;Eβρου και οι δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα προκάλεσαν την έντονη ενόχληση της Τουρκίας που δια του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ομάρ Τσελίκ, επιστράτευσε την προπαγάνδα περί νεκρών μεταναστών από πυρά Ελλήνων. Μάλιστα ανέφερε πως όποιος στηρίζει την Ελλάδα είναι συνυπεύθυνος για τους φόνους.

Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ και της ενημέρωσης που είχαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν και τις δηλώσεις συμπαράστασης η Άγκυρα δείχνει να βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Πολύ δεν περισσότερο τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι διαπίστωσαν, είδαν και σε βίντεο, τις προσπάθειες εισβολής στο ελληνικό έδαφος χιλιάδων μεταναστών που μεταφέρθηκαν στον Έβρο ακόμη και με λεωφορεία συνοδευόμενα από φορτηγά του τουρκικού στρατού καθώς και τα δακρυγόνα που έπεσαν κατά των ελληνικών δυνάμεων και είναι τουρκικής κατασκευής.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τσέλικ, με αναρτήσεις του στο Twiter, επιτέθηκε κατά της Ευρώπης αναφέροντας:

«Όποιος λέει “Είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα επειδή προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης” είναι υπεύθυνος για την ελληνική αστυνομία και τους στρατιώτες που πυροβολούν και σκοτώνουν μετανάστες. Δεν έχει δει τέτοιο απάνθρωπο εγωισμό».

Σε άλλο μήνυμά του ανέφερε: «Η αγαπημένη λέξη των αξιωματούχων της ΕΕ είναι η “νηφαλιότητα”. Τη χρησιμοποιούν παντού […] Δεν μπορούν να καταδικάσουν την Ελλάδα για τη βία της. Δεν συστήνουν αυτοσυγκράτηση […] Υποστηρίζουν την ελληνική βία».

Και συνέχισε λέγοντας: «[…] Αυτοί που υποστηρίζουν την ελληνική βία για να μην περάσουν οι μετανάστες στην Ευρώπη, διώχνουν από την Ευρώπη και τις πολιτικές αξίες της Ευρώπης». 

Σε τρίτο μήνυμά του, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «η οικονομική υποστήριξη που δίνετε στη βία της Ελλάδας δεν θα σας ωφελήσει», κάνοντας λόγο για ενίσχυση των «ακραίων στην Ευρώπη».

πηγή: www.lieral.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube