Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΝΑΤΟ 22 Μαρτίου 2020

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού το ΝΑΤΟ αναγκάστηκε ν’ αναστείλει τη μεγάλη άσκηση «Defender Europe 2020»

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού το ΝΑΤΟ αναγκάστηκε ν’ αναστείλει τη μεγάλη άσκηση «Defender Europe 2020»
Το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ήδη αναπτύξει ήδη 6.000 στρατιώτες και εξοπλισμό μέχρι τις 13 Μαρτίου στην Ευρώπη
Η ραγδαία εξάπλωση του Covid -19 στην Ευρώπη ανάγκασε το ΝΑΤΟ να αναστείλει τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Defender Europe 2020».
Το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ήδη αναπτύξει ήδη 6.000 στρατιώτες και εξοπλισμό μέχρι τις 13 Μαρτίου, όταν και οι μεταφορά σταμάτησε εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η απόφαση να ανασταλεί η άσκηση βελτίωσε ουσιαστικά την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς ο κίνδυνος μεταδόσεως μεταξύ των στρατευμάτων – και από αυτούς σε πολίτες – ήταν απαράδεκτα υψηλός, δήλωσε ο πρώην στρατηγός των Αμερικανών πεζοναυτών και σχολιαστής σε θέματα διεθνούς ασφάλειας Scott Ritter.
Η αναστολή της άσκησης ήταν «η πιο συνετή δυνατή δράση» από πολιτική σκοπιά, δήλωσε ο Ritter , καθώς οι συνέπειες από αμερικανικά στρατεύματα να μολύνουν τους πολίτες με τον κορωνοϊό θα καθιστούσαν μελλοντικές τέτοιες ασκήσεις «προβληματικές».
«Η άσκηση ήταν περισσότερη πολιτική παρά πρακτική, ήταν μια επίδειξη δύναμης που αποσκοπούσε στην αποτροπή της ρωσικής «επιθετικότητας» στις Βαλτικές χώρες, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για μια μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ – κυρίως των ΗΠΑ – στην επικράτειά τους από το 2014, υπό την απειλή της «ρωσικής επιθετικότητας» επισημαίνοντας τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει πραγματική στρατιωτική απειλή για την Ευρώπη. Κανείς δεν πρόκειται να την επιτεθεί» δήλωσε από την πλευρά του ο Κonstantin Sokolov, γεωπολιτικός εμπειρογνώμονας και ερευνητής με τη Ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube