Weather Icon
Τουρκία , Υγεία 17 Μαρτίου 2020

Έκτακτο! Μέτρα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον κορονοϊό – Κλείνουν στρατιωτικές σχολές, αναβάλλονται οι ασκήσεις

Έκτακτο! Μέτρα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον κορονοϊό – Κλείνουν στρατιωτικές σχολές, αναβάλλονται οι ασκήσεις

Τελικά, αφού φούσκωσαν τα μυαλά του κόσμου για μέρες από τις τηλεοράσεις ότι το τουρκικό DNA είναι απρόσβλητο από τον κορονοϊό, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της επέκτασης του φαινομένου.

Πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανακοίνωσε ότι κλείνουν μέχρι τις 13 Απριλίου όλες οι στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών και όλα τα σχολεία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ακάρ κάλεσε σε σύσκεψη χθες βράδυ τους αρχηγούς των κλάδων των ΤΕΔ και κατέληξαν στις προαναφερθείσες αποφάσεις.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, ο Ακάρ δήλωσε ότι αναβάλλονται όλες οι εθνικές και διεθνείς ασκήσεις.

Επίσης, ακυρώνονται σεμινάρια, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες των ΤΕΔ, ενώ παγώνουν και οι αποστολές στρατιωτικών στο εξωτερικό.

Τέλος, ο Ακάρ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις των ΤΕΔ εκτός των συνόρων της Τουρκίας θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις εισόδους στρατοπέδων και στις στρατιωτικές λέσχες.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube