Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 13 Μαρτίου 2020

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας πιστεύει ότι ίσως ο στρατός των ΗΠΑ έφερε τον κορονοϊό στη Γουχάν

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας πιστεύει ότι ίσως ο στρατός των ΗΠΑ έφερε τον κορονοϊό στη Γουχάν

Ο κορονοϊός COVID-19 μπορεί να εισήχθη στην πόλη Γουχάν, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον στρατό των ΗΠΑ υποστήριξε την Πέμπτη (12/03) ο Ζάο Λιτζιάν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Μια νέα διάσταση σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, την Πέμπτη (12/03), αφού πιστεύει ότι ο αμερικανικός στρατός τον έφερε στην πόλη Γουχάν, όπου και εντοπίστηκε ο COVID-19 για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής:

«Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Γουχάν. Να είστε διαφανής! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!».

​Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής, η κορυφή της επιδημίας στην Κίνα έχει τελειώσει, καθώς η χώρα δεν καταγράφει νέες περιπτώσεις σε καμία πόλη της επαρχίας Χουμπέι, εκτός από τη Γουχάν, κατά την περασμένη εβδομάδα.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube