Weather Icon

Επιτέλους-Έκλεισαν από σήμερα τα σύνορα στους Κήπους για Τούρκους και όλους τους μη Ευρωπαίους

Επιτέλους-Έκλεισαν από σήμερα τα σύνορα στους Κήπους για Τούρκους και όλους τους μη Ευρωπαίους

Κλειστά είναι από σήμερα 6 το πρωί τα σύνορα της Ελλάδας για τους Τούρκους και όλους τους πολίτες που δεν προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας .

Στο Τελωνείο των Κήπων, αλλά και σε αυτά του Ορμενίου και του Κυπρίνου, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα σε όσους δεν προέρχονται από χώρες της Ε.Ε, παρά μόνο για πολύ σοβαρή συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Κι αυτό έγινε πολύ πριν αποφασιστεί απ’ τους Ευρωπαίους το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για 30 ημέρες λόγω του κορονοϊού. Απομένει να διευκρινιστεί βέβαια, αν η απαγόρευση συμπεριλαμβάνει και τις νταλίκες μεταφοράς τουρκικών και άλλων προϊόντων και δεν θα είναι εφικτή η διέλευση τους από τους Κήπους, απ’ όπου περνούσαν μέχρι χθες.

Εδώ και αρκετό καιρό, με την έναρξη της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την καθοδήγηση της Τουρκίας στους χιλιάδες λαθρομετανάστες να περάσουν παράνομα τα σύνορα, από πολλούς φορείς του νομού Έβρου υπήρχε το αίτημα να κλείσει το Τελωνείο των Κήπων. Τώρα, έστω και λόγω κορονοϊού που αύξησε τις ανησυχίες και τις φωνές διαμαρτυρίας, φαίνεται να υλοποιείται.

Ο κ.Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης πως όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, τους συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης και μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς.

e-evros.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube