Weather Icon
Ανακοινώσεις 2 Μαρτίου 2020

Εκδήλωση με ομιλητή τον Πρέσβη ε.τ. κ. Αλ. Μαλλιά: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις κατά την περίοδο Τραμπ

Εκδήλωση με ομιλητή τον Πρέσβη ε.τ. κ. Αλ. Μαλλιά: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις κατά την περίοδο Τραμπ

Τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα όπως και οι συνεχείς ανατροπές στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, με την Ελλάδα να βρίσκει γόνιμο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς σε εκδήλωση που διοργανώνει το τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A (American Hellenic Educational Progressive Association ), πρόκειται να αναφερθεί εκτενώς στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις κατά την περίοδο του Ντόναλντ Τράμπ.

Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι ο κ. Μαλλιάς έχει υπηρετήσει στην Ουάσιγκτον ως πρέσβης, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει προτάσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, ειδικά τώρα που όπως σημειώνει και στο βιβλίο του «Στον αστερισμό του Προέδρου Τραμπ: Η Νέα Τουρκία και Εμείς»,  η στρατιωτική ισχύς και ασφάλεια κυριαρχούν στο δόγμα Τραμπ.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί στο New York College που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αμαλίας 38 την Τρίτη 3 Μαρτίου με ώρα έναρξης στις 19:00.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Μαλλιά

Κατάγεται από την ορεινή Γορτυνία (Στεμνίτσα). Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιητικό Σπουδών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Γενεύης.

Εργάσθηκε στο Γραφείο Πληροφοριών της Ε.Ο.Κ. στην Αθήνα (1970-72)  και το 1975 στο Γραφείο Τύπου της Γενεύης. Το 1976 πρώτευσε στις εξετάσεις για την Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ως Διπλωμάτης υπηρέτησε υπό 11 κυβερνήσεις και 15 Υπουργούς Εξωτερικών . Διαδοχικά υπηρέτησε  στο Συμβούλιο της Ευρώπης(1978-1982) , Επιτετραμμένος στη Λιβύη ( 1982-1984), στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη ( 1987-1988), πρώτος Σύμβουλος για πολιτικές υποθέσεις στην  Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον  ΟΗΕ (Νέα Υόρκη,1989-1993), Διαπραγματευτής της Χάρτας των Παρισίων για μία Νέα Ευρώπη (Βιέννη-Παρίσι 1990) .

Στη συνέχεια   στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Παρατηρητών στην Κροατία( 1994) στη Βουλγαρία και στην (τότε) πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας .

Πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην  Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (τότε πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας  1995-1999),  Πρέσβης της Ελλάδος  στην Αλβανία ( 1999-2000) και εν συνεχεία  Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων( 2000-2005) .

Παράλληλα, υπήρξε Σύμβουλος για Βαλκανικά θέματα της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ( καλοκαίρι του 2009).

Τον Ιανουάριο του 2007 βραβεύτηκε στην Ουάσιγκτον  με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

-Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε  το πρώτο βιβλίο του «Η Άλλη Κρίση- Η Μαρτυρία Ενός Πρέσβη» (Εκδόσεις Ινφογνώμων).

-Το Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Οράματα και Χίμαιρες – διαδρομές ενός διπλωμάτη»   (Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ),

-Τον Αύγουστο του 2017 κυκλοφόρησε το δοκίμιο  με θέμα ‘’Στον αστερισμό του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ- Η Νέα Τουρκία και Εμείς’’( Εκδόσεις Ι.Σιδέρης) ,

-Τον Νοέμβριο  του 2017  επιμελήθηκε την έκδοση  του  συλλογικού βιβλίου με τίτλο « Ελλάδα και Αλβανία»( Εκδόσεις Ι.Σιδέρης).

-Τον Σεπτέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο « Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία- Η Αυτοψία της Δύσκολης Συμφωνίας των Πρεσπών»( Εκδόσεις Ι.Σιδέρης) .

Τακτικός αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά και διπλωματικός  τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σχολιαστής. Επισκέπτης  εισηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο New York College.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube