REAL TIME |

Weather Icon
Γεωοικονομία , Υγεία 22 Μαρτίου 2020

ΔΝΤ: H παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντέξει το σοκ

ΔΝΤ: H παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντέξει το σοκ

Το ΔΝΤ αναγνωρίζει την σοβαρή απειλή του Covid19 για την παγκόσμια οικονομία, αλλά εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το σοκ θα αντιμετωπιστεί και οι συνέπειες, αν και σημαντικές, θα είναι προσωρινές. 

«Ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορονοϊού θα είναι «αρκετά σοβαρός», αλλά μια μακρά επεκτατική περίοδος και υψηλά ποσοστά απασχόλησης σημαίνουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα αντιμετωπίσει το τρέχον σοκ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Μίλεϊσεν, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής πολιτικής και αξιολόγησης.

Σε podcast του ΔΝΤ ο αξιωματούχος αναφέρει ότι ο κύριος στόχος για τις κυβερνήσεις θα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 κατά τρόπο που θα προσφέρει εμπιστοσύνη ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

Όπως επισημαίνει τράπεζες και κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα άνευ προηγουμένου για να παρέχουν ρευστότητα στις αγορές και να τις κρατήσουν σε λειτουργία και ίσως περισσότερα θα χρειαστούν αλλά τα βήματα αυτού του είδους θα πρέπει να συντονιστούν διεθνώς για να ενισχυθεί η επίδρασή τους. 

Πηγή: Reuters/ naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube