Weather Icon
Υγεία 30 Μαρτίου 2020

Δείτε το για να γελάσουμε και να χαλαρώσουμε λιγάκι – Συνέντευξη με την «χαροκαμένη Κύπρια πεθερά»

Δείτε το για να γελάσουμε και να χαλαρώσουμε λιγάκι – Συνέντευξη με την «χαροκαμένη Κύπρια πεθερά»

Μου έστειλαν το βίντεο με την κύπρια πεθερά τόσοι πολλοί που σε κάποια φάση αποφάσισα να σταματήσω ότι κάνω και να το δω -βασικά μ’ αρέσει να το παίζω μπήζι, παρόλο που έχω 24 ώρες την ημέρα ελεύθερες.

Ομολογώ πως γέλασα με τη ψυχή μου -παρά τη βαριά ατμόσφαιρα των ημερών- και πως είχα ανάγκη κάτι τόσο φρέσκο, τόσο ανεπιτήδευτο, τόσο αυθεντικό.

Η φυσιογνωμία μού φάνηκε γνωστή. Έτσι, λοιπόν, την εντόπισα, και στο τηλέφωνο -αφού τον καφέ μας δεσμευθήκαμε να τον πιούμε στη μετά Κορωνοϊού εποχή- μου θύμισε τη συνάντησή μας στο Σίγμα, όπου πριν 8 χρόνια είχε έρθει να μου φέρει ένα βιβλίο της! Ναι, είναι συγγραφέας, και μάλιστα γράφει πάρα πολύ καλά!

Σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα να έχουν τόση ανταπόκριση τα βίντεο. Αν το ήξερα, θα κτενιζόμουν καλύτερα!

-Γεια σου Ελένη, που σε βρίσκω;

-Αυτή τη στιγμή στο σαλόνι, αν με έπαιρνες πριν πέντε λεπτά ήμουν στην κουζίνα! Βασικά, κυκλοφορώ πολύ τελευταίως, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού!

Γελώ και συνειδητοποιώ πόσο άκυρη ήταν η ερώτησή μου, αφού όλοι σε lockdown (ή σχεδόν όλοι αν το lockdown είναι στην Κύπρο) βρίσκονται σπίτι!

-Πώς σου ήρθε να κάνεις αυτά τα βίντεο;

-Απλά ένιωσα την ανάγκη να κάνω τον κόσμο να γελάσει και να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Φυσικά, οφείλω να ομολογήσω πως σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα να έχουν τόση ανταπόκριση. Αν το ήξερα, θα κτενιζόμουν καλύτερα! (γέλιο)

-Έχω μια απορία. Είχες γράψει κάπου το κείμενο ή έστω κάποια κύρια πόιντς για να μην τα ξεχάσεις;

-Όχι, είχα απλά στο μυαλό μου κάποια σημεία που ήθελα να θίξω και βασικά αυτοσχεδίασα.

-Είναι απίστευτο αυτό που μου λες, ακόμη και επαγγελματίες ηθοποιοί θα είχαν δυσκολία νομίζω με τέτοιο αυτοσχεδιασμό! Και πράγματι, απέδωσες το ψυχογράφημα της μέσης κύπριας πεθεράς, έστω με μια δόση υπερβολής.

-Νομίζω, η κύπρια πεθερά, ως συνέχεια της κύπριας μάνας, και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτό που θα πω, έχει την τάση να θεωρεί το παιδί της κτήμα της, κάτι που της ανήκει και πρέπει να το νταντεύει ακόμη κι αν γίνει πενήντα χρονών!

-Εμένα μου λες; Η μάνα μου με φωνάζει ακόμη Δημητράκη!

-Το θέμα είναι να μπορούμε να σεβαστούμε το ότι κάποτε το παιδί μας θα πάψει να είναι απλά παιδί μας και θα κάνει δική του οικογένεια. Εκεί πρέπει να πάψουμε να χώνουμε τη μύτη μας στα του ζευγαριού. Φυσικά, το βίντεο μου το έκανα με καθαρά χιουμοριστική προσέγγιση, δεν ισχυρίζομαι ότι παρουσιάζω κοινωνιολογική μελέτη!

-Ήσουν πάντως πολύ ρεαλιστική στον τρόπο που παρουσίασες την πεθερά. Έχεις ασχοληθεί καθόλου με θέατρο ερασιτεχνικά;

-Όχι, αλλά κατάλαβα πως πρέπει να ήμουν πολύ πειστική σαν ηθοποιός όταν άρχισαν να έρχονται και πολλά μηνύματα που ήταν έντονα αρνητικά!

χαρωκαμένη κύπρια πεθερά.png

Το βίντεο μου το έκανα με καθαρά χιουμοριστική προσέγγιση, δεν ισχυρίζομαι ότι παρουσιάζω κοινωνιολογική μελέτη!

-Μη μου πεις ότι σε έβριζαν κιόλας επειδή μας έκανες να γελάσουμε;

-Δέχθηκα σωρεία μηνυμάτων του στυλ «αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο», «πως τολμάς να φέρεσαι έτσι στον γιο σου», «σταμάτα αμέσως να είσαι τόσο κακιά με τη νύφη σου» και διάφορα τέτοια.

-Ενώ ήταν ξεκάθαρο πως υποδυόσουν ένα ρόλο…

-Προφανώς, δεν ήταν ξεκάθαρο σε όλους, κάποιοι το πήραν στα σοβαρά! Να σημειώσω πως δεν είμαι πεθερά, ο γιος μου είναι μόλις δεκαέξι ετών και η κόρη μου εννιά!

-Όταν παντρευτεί ο γιος σου υπάρχει περίπτωση να μετατραπείς στην πεθερά που τώρα σατιρίζεις;

-Εφαντάστηκες; (γέλιο)

Πηγή: city.sigmalive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube