REAL TIME |

Weather Icon

Δένδιας προςΤουρκία: Δεν γίνονται αποδεκτές απειλές και fake news

Δένδιας προςΤουρκία: Δεν γίνονται αποδεκτές απειλές και fake news
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Στην πανδημία κορονοϊού επικεντρώθηκε η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημείωσε πως εξετάστηκε η κατάσταση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την πανδημία.

Τέθηκαν επί τάπητος, επίσης, τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις γεωπολιτικά.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τον συντονισμό μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών.

Τι συζητήθηκε για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως υπάρχει «συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία προκειμένου να εκβιάσει την Ευρώπη, ώστε να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη».

Ο ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι «ανάλογες απειλές, που συνοδεύονται μάλιστα από διασπορά ψευδών ειδήσεων, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από κανέναν και επαναλάβαμε την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του Μαρτίου 2016, προτού συζητηθεί οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική βοήθεια».

Στην ατζέντα και Λιβύη – Συρία

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, στη συνεδρίαση υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές πτυχές της κρίσης.

Τέλος, επί τάπητος τέθηκε η πορεία σύστασης και ανάπτυξης της νέας επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, η οποία θα λάβει την ονομασία «Ειρήνη».

Ο κ. Δένδιας στάθηκε στην ανάγκη η νέα επιχείρηση να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει με πλωτά και εναέρια μέσα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube