REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 10 Μαρτίου 2020

Δεν τελειώσαμε στο Ιντλίμπ – Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι θα αρχίσουν πάλι εχθροπραξίες και σκέφτονται να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία

Δεν τελειώσαμε στο Ιντλίμπ – Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι θα αρχίσουν πάλι εχθροπραξίες και σκέφτονται να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία

Jeffrey: Βλέπουμε το θέμα της αεροπορικής υποστήριξης της Τουρκίας στο Ιντλίμπ

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, James Jeffrey, δήλωσε ότι ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο να στείλουν δυνάμεις του στρατού ξηράς για βοήθεια της Τουρκίας στο Ιντλίμπ, εξετάζουν την περίπτωση να παράσχουν αεροπορική υποστήριξη στις δυνάμεις της Τουρκίας που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας.

Ενώ είπε ο κ. Jeffrey ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία, στο Ιντλίμπ, συμπλήρωσε:

“Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία θέλει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Συρία. Αυτοί επιδιώκουν τη νίκη”.

Επίσης ο Jeffrey τόνισε ότι “Σε περίπτωση που η Ρωσία και το καθεστώς παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός, μπορούμε να απαντήσουμε με κυρώσεις”.

Από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα David Satterfield τόνισε ότι για να προχωρήσουν οι σχέσεις στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας με την Τουρκία, θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των S-400.

Όσον αφορά το NATO και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην Τουρκία στο Ιντλίμπ, 0 James Jeffrey είπε ότι το θέμα εξετάζεται και συνέχισε “Είναι όλα στο τραπέζι”.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube