Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση 5 Μαρτίου 2020

Δεν πα’ να τους λέμε τεμπέληδες

Δεν πα’ να τους λέμε τεμπέληδες

Τι συμβαίνει όταν η θέση σου δεν κινδυνεύει, δουλέψεις δε δουλέψεις

Δεδομένο α: Η χώρα πέρασε (και δεν έχει ακόμα ξεμπερδέψει) μια βαριά οικονομική κρίση η οποία σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στο κτηνώδες και εντελώς αναποτελεσματικό σε σχέση με το μέγεθος και το κόστος του κράτος. Αυτοί που υπέστησαν τις μικρότερες συνέπειες της κρίσης ήταν οι υπάλληλοι αυτού του κτηνώδους κράτους, η εργασία των οποίων μόνο αντίστοιχη των αποδοχών και των προνομίων τους δεν είναι. Ανάμεσα στα προνόμια αυτά είναι και το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορεί να έχει εργαζόμενος: είναι σχεδόν αδύνατο να απολυθούν.

Δεδομένο β: Στις 8 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Η 8η Μαρτίου φέτος πέφτει Κυριακή.

Έχοντας κατά νου τα δύο αυτά δεδομένα, ο συνδικαλιστικός φορέας των κρατικών υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε αυτό:

Αν δεν πιστεύετε στα μάτια σας, σας λέω ότι καλά είδατε. Ο φορέας που εκπροσωπεί τους κρατικούς υπαλλήλους αποφάσισε αύριο Παρασκευή οι υπάλληλοι αυτοί να την κοπανήσουν από τις υπηρεσίες τους από τις 12.00 με αφορμή μια γιορτή που γιορτάζεται 2 ημέρες μετά. Επειδή μάλιστα έχουν και θάρρος, δεν κωλώνουν να χαρακτηρίσουν την οργανωμένη κοπάνα τους «διευκολυντική» λες και δεν ξέρουμε πόσο πολύ διευκολύνει να παρατάς τον χώρο εργασίας (δεν λέω «την εργασία» καθώς η παρουσία σε χώρο εργασίας δεν συνεπάγεται και εργασία) μερικές ώρες νωρίτερα, ειδικά τις Παρασκευές.

Θα περίμενε κανείς, οι κρατικοί υπάλληλοι, έχοντας επίγνωση της ασύγκριτα καλύτερης θέσης που βρίσκονται σε σχέση με όλους τους άλλους υπαλλήλους και αναγνωρίζοντας τον εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο με τον οποίο βρέθηκαν σε αυτή την καλύτερη θέση, να ενδιαφέρονται για την έξωθεν καλή μαρτυρία. Να ενδιαφέρονται βρε αδερφέ για τη γνώμη που έχουν οι άνθρωποι που έφαγαν το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης στο κεφάλι και ταυτόχρονα σκίζονται (όχι ότι έχουν και επιλογή) προκειμένου να συγκεντρώσούν τα ποσά που απαιτούνται για τη μισθοδοσία των κρατικών υπαλλήλων. Θα περίμενε κανείς να θέλουν, αν μη τι άλλο, να διώξουν από πάνω τους τη ρετσινιά του τεμπέλη.

Για τη συνέχεια AthensVoice

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube